Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

220 českých TV a rozhlasových staníc bude od 1. mája 2022 k dispozícii na internete prostredníctvom smart TV prijímačov, set-top boxov či mobilných telefónov.

Služba AntikTV obsahuje v cene takisto obľúbený archív, prehľad programov či technológiu, ktorá šetrí dátové paušály divákov. Podľa oficiálneho porovnávača cien ČTÚ je dnes najbohatší TV balík AntikTV najvýhodnejšou ponukou na trhu republiky.

Na českom internete naštartoval ambiciózny projekt interaktívnej televízie s 200 českými a zahraničnými televíznymi a rozhlasovými kanálmi. Okrem živého TV vysielania obsahuje aj tisíce hodín filmov, dokumentov, detských programov a športu v rámci ľahko použiteľného televízneho archívu. Ponuka je rozdelená do 2 základných balíčkov, pričom ceny začínajú už na 199 korún mesačne. Za jeden paušál môže sledovať televíziu celá rodina – až na 4 rôznych zariadeniach. Podporované sú okrem mobilných telefónov či tabletov aj set-top boxy AppleTV, množstvo značiek so systémom Android a najpoužívanejšie modely smart televízorov. Vďaka tomu je spustenie AntikTV veľmi jednoduché, potrvá len niekoľko minút. Službu je okrem Česka možné sledovať aj v celej Európskej únii.

„Na rozdiel od príjmu cez anténu, klienti si môžu obľúbené relácie pozrieť nielen vtedy, keď ich stanica odvysielala, ale v čase kedy to najviac vyhovuje zákaznikovi,“ vysvetľuje Vlastimil Lakatoš, konateľ spoločnosti Antik Telecom CZ, ktorá vysielanie zabezpečuje. „V AntikTV používame aj vysokoúsporný spôsob ukladania videa HEVC, ktorý výrazne zmenšuje veľkosť dát, ktoré pre pozeranie programov potrebujete. Výsledkom je štúdiová kvalita kanálov a  úspora na peňaženkách divákov, ktorí zaplatia menej za prenesené dáta svojmu operátorovi.“ 

Služba AntikTV je k dispozícii v jednoduchej ponuke dvoch základných paušálov za 199 a 299 českých korún  s televíznymi službami bez viazanosti pre 2 mobilné telefóny a 2 televízory naraz. Pre začiatok je možné zvoliť si aj bezplatný vstupný balík so 17 prevažne verejnoprávnymi stanicami. Podľa oficiálneho porovnávača cien na stránke Českého telekomunikačného úradu je dnes Antik TV Mini balíček za 199 českých korún najvýhodnejšou ponukou na českom TV trhu. Aplikácia je bezplatne stiahnuteľná v aplikačných obchodoch Apple Appstore, Google Play, Huawei AppGallery, či obchodoch značiek televízorov Samsung či HiSense. Už o niekoľko dní pribudne takisto verzia softvéru pre smart televízory značky LG (s operačným systémom webOS), pripravuje sa aj predaj vlastných set-top boxov Antik. Po inštalácii je možné všetky programy sledovať niekoľko minút bezplatne a až následne sa rozhodnúť, ktorý balíček je pre diváka najzaujímavejší. Okrem služieb moderného  archívu, služba obsahuje aj prehľad programov až na 14 dní dopredu. Ďalšími dvomi tematickými balíčkami je Filmový balík vrátane prístupu na HBO MAX a balík Babylon obsahujúci obsah pre dospelých. Všetky ďalšie informácie sú dostupné na www.antiktv.cz.

Antik Telecom CZ, s.r.o. je dcérskou spoločnosťou globálne pôsobiacej skupiny firiem Antik s orientáciou na hi-tech vývoj a výrobu zariadení a aplikácií pre telekomunikačný priemysel, inteligentné mestá a smart mobilitu. Riešenia Antiku sú nasadené v desiatkach krajín po všetkých kontinentoch. V Slovenskej republike je skupina štvrtým najväčším operátorom pevných sietí, s pokrytím optickou sieťou pre niekoľko sto-tisíc domácností a inovatívnymi službami ako je 10gbps internet či televízia v rozlíšení 4K.

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.