Nová funkcia bude postupne k dispozícii v iOS a Android zariadeniach.

Google dávnejšie oznámil, že vám umožní automaticky mazať históriu vašej aktivity. Teraz funkciu začína postupne sprístupňovať a to aj pre mobilné zariadenia.

Nové nastavenia sú k dispozícii pre iOS a Android, my sme ich vyskúšali v Android verzii. V tomto prípade sa k ním dostanete cez Nastavenia – Google – Účet Google. Zobrazí sa obrazovka s vašim Google účtom, na ktorej treba ťuknúť na položku Údaje a prispôsobenie a následne na Spravovať riadenie aktivity.

V našom prípade je automatické odstránenie aktivity dostupné pre Aktivitu na internete a v aplikáciách. Po ťuknutí na položku Spravovať aktivitu sa otvorí nová obrazovka a na nej nájdete možnosť Vyberte automatické odstránenie. Môžete si nastaviť manuálne odstránenie alebo automatické po 3 alebo 18 mesiacoch.

Rovnako je možné spravovať aj históriu polohy. Obrazovka s vašim účtom Google vás v takomto prípade presmeruje priamo do aplikácie Mapy Google. V našom prípade sme však zatiaľ nemali možnosť nastavenie automatického odstránenia polohy Google, iba manuálne vymazanie údajov. Google by mal automatické zmazanie sprístupniť počas najbližších týždňov.

Nastavenie automatického mazania Google histórie pre web a aplikácie

Zdroj: Google

Prečítajte si aj:

Google spravil nečakaný krok. Čoskoro umožní automatické vymazávanie polohy a histórie prehliadania

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit