Podobne ako Facebook, tak aj spoločnosť Google je prenasledovaná zástancami ochrany osobných údajov.

Gigant by mal (nielen) podľa nich, zlepšiť svoju politiku pre zhromažďovanie údajov. Google získal osobitnú kritiku aj za to, že sa na svojich serveroch neustále spolieha na informácie o geografickej polohe používateľov. V reakcii na tieto skutočnosti, spoločnosť Google postupne vykonáva zmeny v inak nejasných protokoloch zhromažďovania údajov, čím poskytuje používateľom väčšiu moc nad informáciami, ktoré spoločnosť uchováva.

Technologický gigant uviedol, že v budúcnosti budú mať používatelia po určitom čase možnosť voľby automatického odstránenia online histórie.

Možnosť automatického odstránenia podľa spoločnosti Google umožní používateľom vybrať si dobu pre uchovanie údajov, ktoré budú buď 3 alebo 18 mesiacov staré, vrátane minulých vyhľadávaní online aktivít na stránkach vlastnených spoločnosťou Google, inštalácií aplikácií pre systém Android a informácií zhromaždených prostredníctvom funkcie História polohy v službe Vyhľadávanie Google a Mapy Google.

Ovládacie prvky budú k dispozícii v paneli nastavení účtu v sekciách Web & App Activity a Location History. Oznámenie spoločnosti Google informuje, že funkcia automatického odstránenia bude spustená v najbližších týždňoch a bude jasne viditeľná a dostupná v sekciách histórie webových stránok a polohy, čo znamená, že v budúcnosti sa môže zobraziť aj v iných službách Google.

Zdroj: TechRadar

Prečítajte si aj:

Fotografický súboj titanov: Google Pixel 3 XL vs. Apple iPhone XR + iPhone XS Max

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.