Nové riešenie v oblasti inteligentných domov VELUX ACTIVE with NETATMO, ktoré je kompatibilné s Apple HomeKit, umožňuje ovládať strešné okná hlasom alebo stlačením tlačidla.

VELUX a spoločnosť Netatmo uvádzajú na trh VELUX ACTIVE with NETATMO – prvý systém automatického ovládania strešných okien, žalúzií a roliet pomocou senzorov a mobilnej aplikácie. Od teraz môžu ľudia žijúci v podkroví veľmi jednoducho ovládať svoje strešné okná hlasom alebo stlačením tlačidla a zaistiť si tak zdravšie prostredie v interiéri. Výskumy potvrdzujú, že trávime až 90 % času vnútri budov a často zabúdame na vetranie. Aj pre tieto situácie má VELUX riešenia. Akonáhle systém inteligentných domov vyhodnotí, že je v miestnostiach príliš teplo, vlhko alebo vysoká koncentrácia CO2, automaticky vyvetrá.

Automatické ovládanie riadené senzormi

Systém VELUX ACTIVE with NETATMO vychádza z najnovších technológií inteligentných senzorov a vďaka tomu premýšľa a koná za používateľov. Inteligentné senzory v interiéri monitorujú teplotu, vlhkosť a koncentráciu CO2  vo vnútri budovy a aktivujú bránu, ktorá otvára či zatvára strešné okná s cieľom zlepšenia klímy v interiéri.

Zariadenie pre inteligentný dom je naprogramované tak, že strešné okná sa automaticky otvárajú, keď je potrebné pustiť do interiéru čistý vzduch. Zariadenie takisto bráni prehrievaniu vnútorného prostredia tým, že pri predpovedi horúceho a slnečného počasia preventívne zatvára rolety a žalúzie.

Jednoduché ovládanie vám dodá pokoj

VELUX ACTIVE with NETATMO je prvý systém inteligentných strešných okien prepojený s Apple HomeKit, ktorý umožňuje kontrolovať klímu vo vnútri budov z domova alebo na diaľku prostredníctvom zariadení Apple, zahrňujúcich iPhone, iPad, Apple Watch, Apple TV a HomePod. Systém je možno ovládať pomocou Siri, hlasom ovládanej inteligentnej asistentky spoločnosti Apple alebo Apple Home.

VELUX ACTIVE with NETATMO funguje s riadiacou aplikáciou pre iOS a Android. Môžete tak jednoducho ovládať a monitorovať vaše okná prostredníctvom niekoľkých dotykov na vašom smartfóne použitím aplikácie Apple Home na všetkých zariadeniach Apple s vlastnou aplikáciou VELUX ACTIVE.

K inteligentným domom patrí aj téme zdravia a kvality života

Trh s riešeniami pre inteligentné domy, vďaka ktorým je možné pripojiť elektrické zariadenia vo vašom dome k internetu, zažíva rozkvet. Očakáva sa, že trh inteligentných domov do roku 2022 celosvetovo vzrastie približne na 53,45 miliardy dolárov (Statista 2018). Technológie inteligentných domov vám umožňujú ovládať domáce spotrebiče ako sú chladničky, mrazničky, práčky, sušičky, kávovary a rýchlovarné kanvice prostredníctvom aplikácií a automatickej regulácie.

Značky: