Existencia tabletu nie je zatiaľ oficiálne potvrdená.

OnePlus Pad je nielen prvým Android tabletom spoločnosti, ale zároveň aj prvým tabletom s pomerom strán 7:5. LCD displej má uhlopriečku 11,61-palca a rozlíšenie 2800 × 2000 pixelov. Podporuje až 144 Hz obnovovaciu frekvenciu, avšak jednou  najväčších výhod je dlhá výdrž na jedno nabitie. Spoločnosť tvrdí, že OnePlus Pad vďaka 9510 mAh batérii vydrží až 1 mesiac v stand by režime, alebo umožní až 12 hodín používania. 

Hoci tento tablet bol predstavený vo februári tohto roka, tak na trh sa dostal až v apríli. V čase uvedenia OnePlus Pad stál 499 eur, avšak jeho cena klesla na aktuálnych 449 eur, čo sa však stále nemusí páčiť každému fanúšikovi značky OnePlus. Portál Phandroid však tvrdí, že spoločnosť by mohla čoskoro predstaviť nový a cenovo dostupnejší model.

Na fórach spoločnosti OnePlus sa totižto objavil príspevok, ktorý odkazuje na model OnePlus Pad Go s číslom modelu OPD2304. Dobrou správou je, že rovnaké číslo sa modelu sa objavilo aj na na webovej stránke indického certifikačného úradu BIS. To naznačuje, že tento model skutočne existuje. Okrem tohto modelu bola potvrdená aj existencia modelu s označením OPD2305. To znamená, že spoločnosť OnePlus by mohlo predstaviť celkovo až dve verzie tabletu OnePlus Pad Go – Wi-Fi a Cellular.

OnePlus PadZdroj: OnePlus
OnePlus Pad

Nakoľko ide o zariadenie, o ktorom nie sú zatiaľ známe takmer žiadne detaily, tak jediným oporným bodom sa stáva označenie Go. To môže naznačovať, že práve tento nový model môže byť lacnejšou alternatívou už vydaného OnePlus Pad, avšak existuje dôvodné podozrenie, že OnePlus Pad Go môže byť model určený iba pre indický trh.

Aj napriek tomu, že prvé informácie o novom lacnom tablete spoločnosti OnePlus pochádzajú z Indie, tak nie je vylúčené, že tento model skôr či neskôr zavíta aj do iných častí sveta. 

Zdroj: Phandroid

Prečítajte si aj:

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.