Zmena sa prejaví koncom augusta.

Google oznámil, že jeho prehliadač Chrome začne blokovať reklamy, ktoré sú náročné na výpočtový výkon zariadenia a zbytočne tak zaťažujú batériu, prípadne majú nadmernú spotrebu dátovej prevádzky. Zmena by sa mala prejaviť od konca augusta 2020.

Google vo svojom blogovom príspevku informuje, že našiel niekoľko reklám s nevhodnou spotrebou batérie či dát a preto sa rozhodol blokovať reklamy, ktoré nebudú spĺňať nasledujúce podmienky – vyššia spotreba dát ako 4 MB, 15-sekundové využitie procesora v 30-sekundových intervaloch, resp. celkové 60-sekundové využitie procesora.

Spomenuté podmienky aktuálne nespĺňa 0,3% všetkých reklám, tie však spôsobujú až 27% využitie dát všetkými reklamami a 28% využitie procesora všetkými reklamami.

Niektoré reklamy s vysokou spotrebou si môžete manuálne zablokovať už teraz. Pokiaľ máte Chrome vo verzii 80 a novšej, zadajte do adresového riadku chrome://flags/#enable-heavy-ad-intervention a následne nájdite nastavenie Heavy Ad Intervention, ktoré povoľte.

Zdroj: Google

Prečítajte si aj:

Užitočné rozšírenia pre internetové prehliadače Google Chrome a Microsoft Edge

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit