Objavuje sa chyba pri načítaní stránok aj z režimu spánku.

Ide však len o určitý variant chyby, ktorá zabraňuje korektnému načítaniu stránok. Ide o tie, ktoré zostali po zatvorení prehliadača na svojich kartách. Do redakcie sme dostali upozornenie od nášho čitateľa, ktorý sa stretol s chybou prehliadača Google Chrome pre Windows 10 v 64-bitovej verzii. Chybu sme preverili a podľa našich skúseností sa prejavuje aj na systéme Windows 11.

Chrome funguje bez zjavných problémov, avšak pri uspatí počítača alebo zapnutí režimu spánku Windows a jeho obnove sa karty nenačítajú korektne. Zostanú neaktualizované, alebo ich obsah nie je možné zobraziť. Výsledkom je teda prázdna stránka a biele miesto v okne prehliadača. Chyba spôsobuje aj to, že nereaguje tlačidlo na obnovenie ani klávesová skratka F5.

Ďalšou zaujímavosťou tejto chyby je fakt, že nemusí pomôcť ani zatvorenie a znovuotvorenie prehliadača. V našom prípade sa podarilo obnoviť načítanie stránok na svojich kartách až po druhom spustení aplikácie. Pre používateľov je táto situácia nepohodlná, pretože nemôžu pokračovať tam, kde skončili a riešením je zatvorenie všetkých kariet. Tým však prídu o zapamätané stránky, najmä ak ich nemali uložené v záložkách. Nezostáva tak iná možnosť, ako si spomenúť, ktoré stránky boli otvorené alebo použiť históriu prehliadača. K stránkam sa dá dostať, avšak ide o krkolomné riešenie.

Príčin môže byť niekoľko a môžu súvisieť s integrovaným režimom úspory. Prehliadač totiž pri dlhšej neaktivite stránok odstráni tento obsah z pamäti a obnoví ich až pri ďalšom pokuse o ich zobrazenie, napríklad prepnutím sa na konkrétnu kartu. Bohužiaľ ide len o hypotézu, keďže chyby popisované v tomto článku sa diali v prehliadači, ktorý mal túto funkciu deaktivovanú. Ťažko nateraz určiť, čí funkcia s názvom Šetrič pamäte spôsobuje tieto problémy. Je možné, že oprava príde s ďalšou aktualizáciou prehliadača.

chrome-setric-pamateZdroj: TOUCHIT

Zdroj: tip od čitateľa

Prečítajte si aj:

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.