Základom je urobiť prvky prístupnejšie.

Použitie dynamických farieb je len jednou zo súčastí aktuálneho Material Designu. Po novom sa firma sústredí na zlepšenie ovládateľnosti prvkov na hlavnej stránke v prehliadači. Ide najmä o zväčšenie a tým aj vizuálne väčšie zaoblenie vyhľadávacieho poľa ako aj upravenie viditeľnosti tlačidiel, napríklad na hlasové príkazy alebo funkciu Lens. Novinka bude vidieť od verzie 119, ako informuje server 9To5Google.

Zmenami postupne prešli aj aplikácie ako Gmail alebo Kontakty. Nový dizajn si môžete všimnúť aj v aplikácii Kalendár. Popri mobilných verziách si môžete všimnúť prispôsobovanie desktopovej verzie Chromu. Ako sme informovali už v minulosti, materiálový dizajn podlieha postupnému vývoju. Tým ale narážame na problém zjednotených štýlov po vizuálnej stránke. Niekedy trvá mesiace, kým sa nový dizajn dostane do praxe vo všetkých aplikáciách.

V prípade webového prehliadača je tu ešte zmena v zobrazení mriežky s ikonami navštevovaných webov. Jej rozloženie 4 × 2 zostáva, avšak teraz nie sú ikony samostatné objekty. Všetky sú umiestnené vizuálne ako jeden celok na samostatnom paneli. Ďalšie prvky zostali bezo zmeny.

Zdroj: 9To5Google

Prečítajte si aj:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.