Funkcia, ktorú mal Edge už s príchodom Windows 10.

V každom prípade chválime iniciatívu a pridanie špecializovaného zoznamu na čítanie. Každý, kto má zobrazený panel so záložkami, bude vidieť nové tlačidlo na pravej strane. Možno si ho všimnete práve kvôli tomu, že sa vám na vodorovný panel zmestilo menej ikon a popisov stránok, ktoré ste pridali do Obľúbených.

Tlačidlo sa volá Čitateľský zoznam a funguje trochu inak ako pridávanie záložiek. Vlastne ide o oddelený zoznam toho, na čo sa chcete ešte pozrieť, prečítať si alebo vidieť na YouTube, zároveň si z toho ale nechcete robiť záložku. To máte pravdepodobne vyhradené na stránky, ku ktorým sa chcete vracať častejšie. Nová funkcia je určená skôr na niečo, čo vás zaujme a čo si chcete prečítať.

Nie je ale zatiaľ dostupná v aplikácii vo verzii pre Android a nájdete ju len na desktopovej verzii Chrome. Tiež upozorňujeme, že tento zoznam nie je náhradou za doplnky a služby ako Pocket či Instapaper. Stránky do tohto zoznamu sa pridávajú cez tlačidlo hviezdičky v paneli na URL adresu. Teraz sa namiesto klasického pridania medzi záložky otvorí menu tlačidla s novou ponukou. Tlačidlo sa nedá z panelu odstrániť.

chrome

Prečítajte si aj:

Ako zálohovať heslá z Google Chrome?

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.