Najnovšia verzia elektronického prekladača Vasco sa objaví na najväčšej svetovej výstave spotrebnej elektroniky CES 2023. Vasco Translator V4 vstúpil na trh v júli 2022 a teraz bude predstavený širšiemu publiku v USA.

Prekladá aj z obrázkov

Produkt Vasco Electronics je jediný hlasový prekladač dostupný na trhu s 5-palcovou obrazovkou a digitálnou klávesnicou, ktorá umožňuje zadávať text manuálne aj hlasovo. Prekladač fotografií používaný vo V4 prekladá texty z papiera, tabúľ a všetkých druhov tlačeného textu – stačí urobiť snímku, aby bol text preložený do požadovaného jazyka v priebehu niekoľkých sekúnd. Napriek tomu V4 je najmä prekladač reči, ktorý je najužitočnejší, keď človek nepozná jazyk, ktorým chce hovoriť, alebo ho nepozná ani ktorýkoľvek z účastníkov konverzácie. V4 umožňuje takéto konverzácie až v 76 jazykoch. Pomôže vám hovoriť v taxíku, hoteli, počas obchodných a neformálnych rozhovorov, ako aj v náhlych, neočakávaných prípadoch.

Vasco Translator V4Zdroj: TOUCHIT.sk
Vasco Translator V4 pri foto preklade

Má vlastný internet takmer na celom svete

Charakteristickou črtou všetkých prekladačov Vasco je ich neobmedzené, bezplatné internetové pripojenie, ktoré funguje v takmer 200 krajinách. Vasco ponúka takéto riešenie bez potreby pripojenia k sieti Wi-Fi. Je to užitočné najmä mimo regiónov EÚ, kde je prenos dát zvyčajne drahý.

V4 je intuitívny a jednoduchý na používanie. Aby to fungovalo, nemusíte inštalovať žiadne aplikácie, kupovať SIM karty ani nastavovať Wi-Fi sieť. Zariadenie používa 10 prekladových motorov a algoritmus vytvorený vývojovým tímom Vasco ich spája do najlepších prekladových párov. Keď sa hovorí po francúzsky v Kanade alebo po španielsky v Južnej Amerike, dostanete najlepšie možné preklady, pričom sa berú do úvahy premenné miestnej výslovnosti.

Vasco Translator V4Zdroj: TOUCHIT.sk
Obsah dodávky Vasco Translator V4

Zohľadňuje lokálne pomery reči

Vasco Translator bol testovaný na dvoch vybraných školách v Hamdene a New Havene tímom Academic Consulting Project z Central Europe Institute na Quinnipiac University v USA. Akademici, ktorí zariadenie používali, vo svojich recenziách uviedli, že ide o používateľsky príjemný a presný prekladač, čo sa ukázalo ako užitočné pri stretnutí s rodičmi študentov, ktorí nehovoria anglicky. Zariadenie bolo testované rovnakým spôsobom aj medzi komunitou Quinnipiac University. Testovali sme ho aj my v redakcii, konštatujeme, že to je veľmi efektívne zariadenie na preklad cudzích jazykov a to hlavne v skupinách a pri video-mítingoch. Umožňuje sa daný jazyk aj naučiť. Určite to nie je preklad ako poskytuje napr. prekladač Googel Translator, zohľadňuje totiž lokálne vplyvy.

Vasco Translator V4Zdroj: TOUCHIT.sk
Výukové lekcie

Kvalitu prekladu zariadení Vasco kontroluje a overuje tím odborníkov (vrátane rodených hovorcov), ktorí berú do úvahy frázy, idiómy a každodenný jazyk, ako aj kultúrne aspekty používaných jazykov. Ich úlohou je odzrkadľovať aj jemné zložky daných nárečí spolu so správnou výslovnosťou, ktorá je typická pre danú krajinu.

Zdroje: vlastné, Vasco

Prečítajte si tiež

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.