Do systému Windows sa môžete prihlasovať niekoľkými spôsobmi.

Od verzie Windows 8 aj cez PIN kód. Prihlásiť sa môžete aj vaším odtlačkom prsta alebo tvárou. No a nakoniec môžete využiť aj zariadenie Bluetooth alebo si vyrobiť flash disk, ktorý bude treba na prihlásenie do vášho účtu použiť.

Toto celé sa volá Windows Hello. Je to akýsi zjednotený názov na systém prihlasovania a možností ochrany vášho konta. Nie všetky možnosti sú dostupné, spravidla teda hovoríme o možnosti rozpoznávania tvárou alebo odtlačkom prsta. Všetky ostatné dostupné budú.

Najlepšia cesta, ako sa do systému prihlasovať je tvárou alebo odtlačkom. Je to pohodlné a stále máte možnosť použiť alternatívu. Teda heslo do vášho konta. Ak je konto lokálne, tak použijete vaše heslo k lokálnemu účtu.

Pravdepodobne ale budete mať on-line cloudové konto spojené s vašou emailovou adresou (napríklad na @outlook.com alebo @outlook.sk). Vtedy je treba použiť toto heslo a pravdepodobne to bude to, čo používate na prihlásenie do cloudovej služby OneDrive. Tiež sa dá alternatívne použiť PIN kód.

Tieto možnosti sú neoddeliteľné od biometrického zabezpečenia. Niekoľko chybných pokusov o rozpoznanie skončí potrebou zadať heslo k účtu alebo PIN kód.

windows hello

Prečítajte si aj:

Čo je to Raspberry Pi?

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.