Už pár týždňov sa objavujú na verejnosti správy o zmenách v bezplatnej verzii služby Spotify.

Tá by mala okrem vylepšení v poskytovaní obsahu, priniesť aj zopár zmien v používateľskom rozhraní. Podľa zdroja nie je ešte možné s istotou tvrdiť, že sa jedná o oficiálnu novú verziu používateľského prostredia.

Nová bezplatná verzia Spotify by sa mala spustiť už čoskoro a jedna z funkcií, ktorá bude zahrnutá, by mala umožňovať prehrávanie skladieb na voľbe používateľa. Teraz táto funkcia je dostupná iba vo verzii Premium.

Podľa agentúry Bloomberg bude mať pripravovaná zmena veľký význam pre používateľov mobilných zariadení. Všetko podstatné sa dozvieme už dnes 24. apríla.

Najzaujímavejšia zmena príde v uvoľnení niektorých zoznamov skladieb, ktoré bude možné prehrávať bez obmedzení. Pričom tie ostatné, tak ako doteraz, ostanú v režime náhodného poradia. Tieto náhodne prehrávané zoznamy budú označené modrým obdĺžnikom “listen in shuffle”.

Prepracované bude aj zobrazovanie hlavnej obrazovky, ako aj náhľadu skladieb. Zmenami prešlo aj zopár ovládacích prvkov. Ovládanie hlasom spoločnosť Spotify testovala začiatkom tohto mesiaca. Zdá sa, že nie je súčasťou tejto aktualizácie.

Služby spoločnosti Spotify sú dostupné v 61 krajinách s celkovým počtom 159 miliónov používateľov. Toto číslo zahŕňa od januára tohto roka aj používateľov bezplatných účtov, ktoré sú podporované reklamami, ako aj 70 miliónov platiacich používateľov.

Spotify očakáva až 96 miliónov predplatiteľov a 30 % zvýšenie príjmov na 6,6 miliardy dolárov do konca tohto roka.

Spoločnosť sa bude naďalej zameriavať hlavne na rast predplatiteľskej základne. Dôležitý pre ňu je aj rast využívania bezplatnej verzie služby, kvôli prilákaniu nových používateľov do služby Spotify.

zdroj: theverge

Prečítajte si aj:

Tipy a triky: Využite Mapy Google naplno

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.