Pri plánovaní zásob u väčších firiem  vznikajú vždy prebytky, ktoré je možné odkúpiť za výhodnejšiu cenu ako úplne nové produkty. Rovnako existujú demonštračné produkty, ktoré majú  len minimum kozmetických chýb. A tiež existujú produkty, ktoré sa už nejaký čas používali, ale po miernej oprave sa stále dajú dobre používať , skoro ako nové. Tieto tvrdenia platia aj pre produkty z oblasti IT.

Centrála firmy DCC v Dánsku

Centrála firmy DCC v Dánsku

Spoločnosť DCC so sídlom v Dánsku, avšak s priamym zastúpením aj na Slovensku, sa zaoberá predajom takýchto produktov so zameraním na značku Lenovo. Z centrálneho skladu v Dánsku sa expeduje viac ako 100 000 balíkov ročne. Pritom existujú tri kategórie produktov podľa toho, aký je ich pôvod a predávajú sa v balení s nápisom reThink. Pri nákupe takéhoto tovaru môžete získať zľavu až do 30 % voči pôvodnej cene, pritom máte záruku na zakúpený produkt priamo od výrobcu. Všetky takto predávané produkty taktiež prejdú pred predajom náročným testovaním a prípadnou opravou, zákazník si tiež môže želať rozličné konfigurácie napr. popis kláves alebo kapacitu RAM. Firma tiež dodáva náhradné diely a príslušenstvo.

Kategória Gold predstavuje úplne nové, nepoužité produkty, ktoré vznikli ako prebytky pri plánovaní dodávok u väčších firiem. K zákazníkovi prídu v reThink balení a záruka je 1 až 3 roky. Kategória Silver predstavuje nové alebo demonštračné produkty s minimálnymi chybami. Záruka je tiež 1 až 3 roky, balenie produktov je v štýle reThink. Kategória Bronze predstavuje používané a neskôr vrátené produkty. Tie môžu, ale aj nemusia obsahovať škrabance na plastových častiach. Záruka je jeden rok a v tomto prípade sa dosiahne maximálna zľava pri nákupe. Všetky reThink produkty sú dodávané v Lenovo certifikovaných baleniach, vrátane všetkých informácií o produkte nachádzajúcich sa na produktovom štítku priamo na obale.

Kontrola notebookov pred ich predajom zákazníkovi

Kontrola notebookov pred ich predajom zákazníkovi

Tento typ predaja sa týka notebookov ThinkPad, stolových počítačov ThinkCentre vo viacerých prevedeniach a ThinkStation ako profesionálnych pracovných staníc.

Viac informácií o takomto type predaja nájdete na adrese www.rethink.info, samotný predaj je možné sprostredkovať cez mailovú adresu pána Miroslava Kajana (mika@dcc.dk).

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.