Cez víkend spoločnosť EA oznámila počas konferencie E3, že sa vracia ku svojím starším herným titulom.

Pokiaľ ste sa hrávali na PC počas 90. rokov, tak vám je pravdepodobne titul Command & Conquer veľmi dobre známy a strávili ste pri ňom dlhé hodiny. Aktuálne spoločnosť EA spustila v Obchode Play predregistráciu tejto hry s tým, že titul bude dostupný čoskoro.

Nová verzia Command & Conquer je multiplayerová real-time stratégia (RTS), ktorá sa bude odohrávať na malom bojovom poli, ktoré je limitované rozmermi mobilného zariadenia. Oproti podobne zameraným hrám budete mať počas akcie neustále kontrolu nad svojimi jednotkami a tým sa zvyšuje úroveň rýchleho taktického boja.

Herný titul je stále vo vývoji a tvorcovia sprístupnili predfinálnu verziu v niektorých regiónoch sveta (aktuálne Kanada a USA), aby dostali spätnú väzbu od hráčov ešte pred oficiálnym spustením hry. U nás je možné si v Obchode Play vytvoriť predregistráciu. V momente vydania hry dostanete upozornenie o jej dostupnosti.

Hra ponúka hráčom dve frakcie: Global Defense Initiative a Brotherhood of Nod. Každá frakcia má rôznych veliteľov s rôznymi schopnosťami. Rovnako ako väčšine mobilných RTS hier, tak ani v tomto prípade neočakávajte herný zážitok z PC. Celkové možnosti stratégie ako aj veľkosť mapy sú obmedzené, takže je to skôr hra typu „Clash of Clans„, ako starý dobrý Command & Conquer.

Aj napriek tomu, že hru budete vedieť hrať bezplatne, tak spoločnosť EA plánuje do hry začleniť mikrotransakcie. Momentálne je spustená pre-alfa pre systém Android (pre regióny Kanada a USA), pričom podpora pre iOS je plánovaná neskôr v tomto roku.

Predregistráciou hry Command & Conquer: Rivals získate bonus v podobe Early Bird Bundle, vrátane jednotky Titan, diamantov, kreditu a čo je najdôležitejšie – nezmeškáte celosvetové spustenie hry Command & Conquer: Rivals.

Zdroj: AndroidPolice

Prečítajte si aj:

Blizzard Entertainment pripravuje ďalšie pokračovanie kultovej série Diablo

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.