CorelDRAW 2021 odpovedá na požiadavky vzdialenej práce a umožňuje návrhárom rýchlejšie dosahovať výsledky aj za situácie, že členovia tímu musia pracovať oddelene.

Nové verzie CorelDRAW Essentials a CorelDRAW Standard dopĺňajú ponúkajú aplikácie pre rôznych používateľov vrátane nadšencov, malých firiem a profesionálnych grafikov.

CorelDRAW Graphics Suite 2021 je k dispozícii pre Windows a Mac a zameriava sa na spoluprácu a prístup k nástrojom , ktoré zjednodušujú proces tvorby a kontroly návrhov. Podporuje kreativitu. S pokročilými možnosťami pre ilustrácie a úpravy fotografií môžu návrhári dosiahnuť požadované výsledky veľmi rýchlo. Aplikácia CorelDRAW.app  je teraz optimalizovaná aj pre dotykové ovládanie a novo dostupná pre iPad. To umožňuje grafikom kreatívnu prácu odkiaľkoľvek a prakticky na akomkoľvek zariadení.

CorelDRAW teraz aj na iPade

CorelDRAW teraz aj na iPade

Sada CorelDRAW Graphics Suite 2021, ktorá ponúka nástroje pre vektorové ilustrácie, sadzbu a typografiu, úpravy fotografií a mnoho ďalšieho, zjednodušuje zložité pracovné postupy a ponúka úplnú kontrolu pri tvorbe ich prác. Teraz aj v prostredí Windows, Mac, na webe alebo na mobilných zariadeniach. Medzi hlavné výhody CorelDRAW s ohľadom na spoluprácu, produktivitu a dokonalé výsledky patria:

Efektívne nástroje na spoluprácu novej generácie umožňujú zostať tvorcom v kontakte, mať projekty pod kontrolou a spolupracovať odkiaľkoľvek a v reálnom čase.

  • Dashboard: Panel dashboard v aplikáciách CorelDRAW 2021 a CorelDRAW.app funguje ako centrum spolupráce, obsahuje všetky súbory návrhu v cloude a po jedinom kliknutí zobrazí náhľad, počet členov tímu a komentárov a stav projektu. Umožňuje zdieľať návrhy priamo z aplikácie CorelDRAW 2021 bez nutnosti otvárania jednotlivých súborov.
  • Živé komentáre: Používatelia teraz môžu pridávať komentáre a poznámky k dokumentu v aplikácii CorelDRAW.app a spätná väzba sa okamžite zobrazí v pracovnom súbore autora návrhu v aplikácii CorelDRAW 2021 v OS Windows alebo Mac.
Živé komentáre v CoreDRAW 2021

Živé komentáre v CoreDRAW 2021

  • Integrácia s Microsoft Teams: Firemní zákazníci môžu zobrazovať a upravovať súbory návrhu v aplikácii CorelDRAW.app pre Teams. Aplikácia umožňuje prihlásenie ku korporátnemu kontu Microsoft 365 a vytváranie nových návrhov a spoluprácu na kontrole návrhov s členmi tímu priamo v rámci kanálov Teams.
Prostredie programu CorelDRAW

Prostredie programu CorelDRAW

Pokročilé funkcie na ilustrácie vyhotovené v rekordnom čase, s presnými možnosťami sadzby

  • Perspektívne kreslenie: Umožňuje teraz kresliť objekty alebo ilustrované scény v perspektíve rýchlejšie a ľahšie. Na výber je viacero typov perspektív. Je možné nakresliť alebo pridať existujúcu skupinu objektov na zdieľanej rovine perspektívy a voľne presúvať a upravovať objekty bez straty perspektívy.
  • Vodiace linky a nová funkcia Chytať seba samého: Umožňuje spravovať vlastné vodiace linky a prepínať pohľady z globálneho merítka na rozmery stránky jediným kliknutím. S funkciou Chytať seba samého navyše možno rýchlo a presne presúvať a transformovať prvky návrhu s novou možnosťou vypínať a zapínať prichytávanie.
Perspektíva v CorelDRAW

Perspektíva v CorelDRAW

S progresívnymi úpravami fotografií ponúka aplikácia Corel PHOTO-PAINT  2021 rýchlejšiu a ľahšiu cestu k náročným obrázkom.

  • Ukotviteľný panel / inšpektor úprav: Sprístupňuje najdôležitejšie a často používané filtre, čo umožňuje pracovať rýchlo, nedeštruktívne, v reálnom čase a v kontexte. Umožňuje rýchlo izolovať objekty a oblasti v rámci obrázkov s pomocou nového režimu lokálnych úprav. Navyše možno uložiť nastavenia na ďalšie použitie a prispôsobiť obľúbené filtre na okamžité začatie práce.
  • Nahradiť farby: Nástroj Nahradiť farby je k dispozícii na novom Ukotviteľnom paneli / inšpektorovi úprav a umožňuje vykonávať cielené úpravy odtieňu, sýtosti a jasu obrázku. S týmto novým pracovným postupom na úpravu farieb môžete dosiahnuť prirodzenejších výsledkov pri úprave fotografií veľmi rýchlo.
  • Podpora HEIF: Umožňuje využiť fotografie zhotovené na iPhonoch s podporou súborov HEIF (High Efficiency Image File) v oboch aplikáciách Corel PHOTO-PAINT a CorelDRAW 2021.
Corel PHOTO-PAINT 2021

Corel PHOTO-PAINT 2021

CorelDRAW je všade! Ponúka podporu naprieč platformami pre Windows, Mac, web, iPad a ďalšie mobilné zariadenia.

  • Natívna podpora pre Apple silicon: Sada CorelDRAW Graphics Suite 2021 pre Mac je navrhnutá tak, aby mohla využívať výhody výnimočného výkonu čipu Apple M1. Ponuky, okná a zobrazenie, polia a popisky, tlačidlá a ďalšie prvky používateľského rozhrania navyše odrážajú to najnovšie v systéme MacOS Big Sur.
  • Aplikácia CorelDRAW.app optimalizovaná pre dotykové ovládanie: S novým používateľským prostredím optimalizovaným pre dotykové ovládanie posúva webová aplikácia CorelDRAW.app hranice možného na mobilných zariadeniach a tabletoch.
  • CorelDRAW.app pre iPad: Nová aplikácia pre iPad uľahčuje tvorbu návrhov na cestách a umožňuje kontrolovať zdieľané súbory návrhov a pridávať k nim poznámky
  • Výkon pre zobrazenie vo Windows 10: Sada CorelDRAW Graphics Suite 2021 je optimalizovaná tak, aby plne využívala grafický procesor (GPU) systému Windows a ponúkala až 14,6-krát plynulejšie posúvanie a 4,4k-rát plynulejšie približovanie.

Corel tiež predstavil nové sady CorelDRAW Essentials 2021 a CorelDRAW Standard 2021, ktoré ponúkajú kreatívnym používateľom a malým firmám výkonné a dostupné riešenia šité na mieru ich potrebám.

Cena CorelDRAW Graphics Suite 2021

Sada CorelDRAW Graphics Suite 2021, ktorá je k dispozícii pre Windows a Mac, je dostupná aj v češtine či angličtine, nemčine a pod. Predplatné je 354 eur za rok. Odporúčaná maloobchodná cena trvalej licencie je 707 eur. Ceny zahŕňajú aj DPH.

Bezplatnú licenciu nájdete na webe.  

Funkcie na spoluprácu v aplikácii CorelDRAW.app sú k dispozícii iba prostredníctvom predplatného balíka CorelDRAW Graphics Suite, licencie s programom Maintenance alebo predplatného CorelDRAW.app Pro pre zákazníkov s trvalou licenciou.

Aplikácia CorelDRAW.app pre Microsoft Teams je k dispozícii exkluzívne s aplikáciou CorelDRAW.app Enterprise, ktorá je súčasťou ponuky CorelDRAW Business & Enterprise a vyžaduje konto Microsoft 365.

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.