Virtuálna asistentka vstúpila do druhej fázy testovania.

Microsoft už nejakú dobu testuje svoju virtuálnu asistentku Cortana vo verzii pre platformu Android. Inštalačný súbor z uzavretého testovania dávnejšie unikol na internet a používatelia vďaka tomu mohli vyskúšať nedokončenú verziu aplikácie.

Výrobca sa teraz rozhodol vstúpiť do ďalšej fázy vývoja. Aplikáciu sprístupnil všetkých používateľom. Tí sa musia najskôr prihlásiť do beta testu (nič zložité, stačí kliknúť na jedno tlačidlo) a následne aplikáciu stiahnuť. Nakoľko je Cortana ako súčasť operačného systému Windows 10 dostupná iba pre niektoré krajiny, aplikáciu v slovenskom obchode Google Play zatiaľ nenájdete. Našinci si musia aj naďalej vystačiť s uniknutým inštalátorom. Čakať musia aj ostatné krajiny, beta verzia je momentálne dostupná iba pre Američanov.

 

Screenshoty z aktuálnej verzie

Dodajme, že Microsoft plánuje vydať Cortanu vo verzii pre operačné systému Android a iOS. Cieľom spoločnosti je sprístupniť službu pre všetky najpopulárnejšie platformy, aby ju mohli používatelia využívať kdekoľvek. Podobne ako ostatní virtuálni asistenti, aj Cortana sa zdokonaľuje, čím viac ju používate.

Funkcionalita virtuálnej asistentky bude rovnaká ako na počítači. Môžete si nastaviť pripomienky, vyhľadávať internet a používať hlasové povely. Zopár funkcií bude obmedzených. Aplikáciu napr. neaktivujete hlasovým povelom „Hey Cortana„, ale iba manuálnym spustením aplikácie.

Zdroj: Windows Blog

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit