Crackdown 3 je najnovšia exkluzivita pre konzolu Xbox One, ktorú si môžete zahrať aj na počítačoch so systémom Windows 10. Na trh prichádza po komplikovanom vývoji a niekoľkých odkladoch. Či naplnila očakávania? Z určitého hľadiska áno.

Crackdown prezentuje špecifický typ hry. Niektoré akčné tituly sa snažia pôsobiť honosne a chcú zaujať príbehom či inými prvkami. Crackdown nevymýšľa a zameriava sa iba na šialenú akciu. Tá začne v momente, keď spustíte režim kampane a skončí až s dopadom úhlavného bossa na zem. Medzi týmito dvoma bodmi vás čaká niekoľko hodín strieľania, pobehovania po hernom svete a zbierania špeciálnych orbov, ktoré zlepšujú vaše schopnosti.

Faktom je, že Crackdown 3 ponúka špecifickú hrateľnosť. Fanúšikovia predchádzajúcich dielov budú z trojky nadšení, pretože prináša presne to, čo sa od ďalšieho pokračovania očakáva. Pokiaľ však Crackdown budete hrať prvýkrát, koncept hry vám nemusí sadnúť. Na druhej strane, je to jedna z najlepších hier na odreagovanie po náročnom pracovnom dni, akú sme za poslednú dobu hrali.

Crackdown 3 neponúka veľkú znovuhrateľnosť, ak teda očakávate niečo viac, ako sú ďalšie hodiny strieľania a akcie. Hernú dobu však pomáha natiahnuť režim pre viacerých hráčov, Wrecking Zone. V ňom sa proti sebe postavia dva tímy o piatich hráčoch.

Pozitívne je, že ak vás Crackdown 3 zaujal, avšak neviete, či vás bude hra baviť, a preto ju nechcete kupovať, vyskúšať si ju môžete vďaka službe Xbox Game Pass. Tá ponúka prístup ku knižnici hier za mesačný poplatok vo výške 9,99 €. Crackdown 3 je v ponuke tejto služby už od dátumu vydania hry na trh a prvý mesiac v Xbox Game Pass môžete získať iba za 1 €. Je to teda skvelý spôsob, ako si vyskúšať nielen Crackdown 3, ale aj množstvo iných hier pre Xbox One.

Zapožičal: Microsoft

Hodnotenie: 3,5/5, 70 %

Cena: 54,99 €

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit