Toto sú trochu inak koncipované slúchadlá a ide primárne o komunikačný headset.

Nedá sa povedať, že by nevedeli zahrať hudbu, no majú svoje určenie. Teda pre tých, čo vybavujú rôzne hovory cez počítač a chcú spoľahlivé riešenie, cez ktoré ich bude dobre počuť.

Dajú sa použiť ako bežné slúchadlá, avšak reprodukčne narazíte na limit pri basovej zložke. Slúchadlá majú silnejšie basy, no pri vysokej intenzite sa zvuk začne deformovať a viac ako basy budete počuť chrčanie. Všetko bude závisieť od hlasitosti, ktorou bude reprodukciu prehrávať.

Konštrukčne je tu jedna zaujímavosť. Slúchadlá sú s prítlakom na uši. Ten je minimálny a silnejší určite nie je potrebný. Ide totiž o káblové slúchadlá s USB-A konektorom.

Teda aj tak sedíte pri počítači a bolo by zbytočné, aby vám na hlavu tlačili ešte viac. Napriek všetkému máte ale pomerne silné pasívne odhlučnenie už len nasadením mušlí na uši. Toto je výsledok jemného polstrovania a málokedy sa to vidí v takto zosilnenej forme.

Primárne je totiž odhlučnený mikrofón. Niektoré notebooky majú takúto funkciu, no ak používate stolný počítač, je toto jedno z najpraktickejších riešení. Aj preto, lebo k slúchadlám netreba žiadny softvér.

Zapojíte ich do USB portu a o niekoľko sekúnd sú k dispozícii. Na kábli je ovládací prvok, ktorým sa dá vypnúť mikrofón, spustiť/pozastaviť hudba a prijať či ukončiť hovor pri kompatibilných riešeniach. Tiež sú tu samostatné tlačidlá hlasitosti.

Páči sa nám

  • Netreba inštalovať žiadne ovládače
  • Kompletné ovládanie na slúchadlách
  • Kvalita zvukového prejavu
  • Mikrofón s funkciou ANC

Nepáči sa nám

  • Žiadne podstatné

Verdikt

Creative HS-720 V2 sú slúchadlá na hlasovú komunikáciu. Majú vlastné audio rozhranie a sú nezávislé od inštalácie ďalšieho softvéru. Sú vhodné aj na počúvanie hudby, viac však poslúžia na využívanie vstavaného mikrofónu s potlačením okolitých zvukov.

Porovnajte ceny

Cena: 34,99 €

Technické parametre:

Názov modelu / Technické parametreCreative HS-720 V2
Typdrôtové
Veľkosť meniča [mm]30
Odhlučnenienie
Funkcia handsfreeáno
Frekvenčný rozsah [Hz]20 ÷ 20 000
AudiokonektorUSB-A
NFCnie
Nabíjací konektorN/A
Výdrž batérie [hod.]N/A
Hodnotenie 
Vlastné odhlučnenie4/5
Odhlučnenie od okolia4/5
Kvalita reprodukcie3/5
Pomer cena / celkové možnosti5/5
Cena [EUR s DPH]34,99

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.