Výdrž prekonávajúca konkurenciu a za veľmi dobrú cenu.

Pokračovanie série Outlier Air prináša druhý ďalší model, ktorý má všetky dôležité funkcie. Na ovládanie nepotrebujete aplikáciu, všetko nastavíte cez dotykové ovládanie na slúchadlách.

Ako jedny z mála takýchto slúchadiel sa pripájajú samostatne a tak sú v smartfóne aj viditeľné. To je však funkcia, ktorú zvládajú aj konkurenčné slúchadlá, hoci sa pre Android identifikujú ako jedno zariadenie.

creative outlier air v2

Výhodou tohto zapojenia je, že si ho môžete zložiť z ucha a odpojiť bez toho, aby ho bolo treba vkladať do kolísky. Po automatickom vypnutí sa dajú zapnúť dotykovými plochami na slúchadlách. Netreba ich dávať do nabíjacej škatuľky len kvôli ich zapnutiu.

A tým, že na jedno nabitie vydržia podľa výrobcu do 12 hodín, potreba nabíjania je naozaj minimálna. Nabíjačka vám ich nabije takmer dvakrát úplne a celkovo získavate 34 hodín používania. To je veľmi dobrý údaj, hoci treba uviesť, že slúchadlá nemajú ANC.

Nabíjacie konektory sú magnetické a kolíska sa otvára vytlačením do boku, podobne ako pri kolíske slúchadiel Under Armour. Nabíjanie je cez USB-C.

V prípade odhlučnenia to výrobca urobil inak. Spoľahol sa na pasívne odhlučnenie a nadstavce troch veľkostí dodávané k slúchadlám. Fungujú výborne a odhlučnenie je skutočne silné. Už pri založení do uší odfiltrujete okolie a pri zapnutí hudby na najnižšiu hlasitosť prestanete počuť rozhovory naokolo.

Pripojenie je cez Bluetooth 5.0 a je tu podpora kodekov aptX a AAC. Zvukový rozsah majú 20 ÷ 20 000 Hz. Zvuk je kvalitný a po tejto stránke niet slúchadlám čo vytknúť. So zvukom budete spokojní najmä po stránke zreteľnosti a vyladenia v oblasti nízkych tónov. Dosiahnete zrozumiteľný prednes aj pri vyššej intenzite basov.

Verdikt

Creative Outlier Air Sports V2 sú dobre používateľné slúchadlá s kvalitným zvukom. Nemajú aplikáciu, no tá by vám chýbať nemusela. Nabíjacie puzdro má signalizáciu nabitia vlastného akumulátora ako aj každého slúchadla samostatne. Sú odolné voči spoteniu a ošpliechaniu vodou a majú certifikáciu IPX5.

Celkovo sa veľmi dobre používajú, zvyknúť si treba na samostatné párovanie, no smartfón sa pripojí k obom slúchadlám. Ak chcete len jedno, odpojíte ho cez nastavenia Bluetooth sami. Keď ich nemáte v puzdre, dlhším dotykom ich zapnete aj bez neho a ešte dlhším podržaním na dotykovej ploche spustíte párovací režim.

Je tu množstvo detailov, ktoré fungujú a preto sú praktické v rôznych situáciách.

thumbs-up-icon

Výhody

  • Kvalita zvuku
  • Vysoký stupeň pasívneho odhlučnenia
  • Výdrž na jedno nabitie

thumbs-down-icon

Nevýhody

  • Nabíjacia škatuľka má väčšie rozmery
  • Ocenili by sme asi klasiku – teda obe slúchadlá identifikované ako jedno

Cena: 59,99 eur

Zapožičal: Creative

Prečítajte si aj:

Kvalitný zvuk za dostupnú cenu od JBL

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.