Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Predaje značky Dacia od jej uvedenia na slovenský trh neustále rastú. Za rok 2018 prekročila magickú úroveň 5000 vozidiel (konkrétne 5 095 predaných vozidiel) a dosiahla trhový podiel 4,8%. Tento rok sa značka teší niekoľkým prvenstvám. 

  • Dacia zaznamenala +28,65% nárast predaja od začiatku tohto roka*. Je to najvyšší nárast spomedzi TOP 20 automotive značiek predávaných na slovenskom trhu. 
  • Trhový podiel značky Dacia narástol o +1,2% v porovnaní s predošlým rokom. Dacia sa tak stala automobilkou s najrýchlejšie rastúcim trhovým podielom na Slovensku.

  • SUV Dacia Duster suverénne vedie v tohtoročných predajoch medzi SUV vozidlami Slovenska v segmente C*. Zároveň je aj 2. najpredávanejším tuzemským automobilom súkromnej klientele.
  • Od uvedenia na trh sa predalo už viac ako 9 000 vozidiel modelu Duster. V tomto roku bolo už predaných 2 358 kusov* tohto SUV. Minulý rok bolo za rovnaké obdobie predaných 1 260 vozidiel Duster. Dacia Duster zaznamenala až 87,14% nárast predaja v porovnaní s minulým rokom.

Značky: