Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

V rámci bruselského autosalónu Dacia predstavila na modeli Spring úplne novú výbavu Extreme, ktorá dodáva modelu outdoorový charakter. Táto výbava sa potom rozšíri na štyri základné modely značky (Spring, Sandero, Duster a Jogger).

Spring Extreme prichádza s úplne novou farbou „Slate Blue“ a radom exkluzívnych dizajnových prvkov:

Exteriér:

  • Copper Brown farba sa používa na dieloch umiestnených na strešných lištách, krytoch bočných zrkadiel, nábojoch kolies, logu Dacia na dverách batožinového priestoru a pod optikou vozidla
  • Pruhovanie s topografickým dizajnom na predných dverách a odkaz na charakteristický šnorchel modelu Duster umiestnený medzi dverami a prednými blatníkmi
  • Topografické vzory na spodnej ochrane dverí

Interiér:

  • Topografické vzory na prahoch dverí
  • Topografická potlač na predných gumových rohožiach
  • Copper Brown farba použitá na niektorých častiach panelov predných dverí a okolo vetracích otvorov a navigačného panela
  • Prešívanie sedadiel vo farbe Copper Brown
  • ‘Dacia Link’ logo v reliéfe predných sedadiel

„Extreme“ nahradí výbavu Expression, ktorú si doteraz vybralo 8 z 10 majiteľov modelu Spring.

SPRING EXTREME,  úplne nový špecializovaný motor

S uvedením novej výbavy Spring Extreme, Dacia po prvý krát predstavuje aj úplne nový motor ELECTRIC 65 (65 k/48 kW). Nový motor, ktorý je k dispozícii len vo výbave Spring Extreme, je spojený s novou unikátnou prevodovkou, ktorá znásobuje krútiaci moment prenášaný na kolesá a zároveň poskytuje väčšiu akceleráciu a rekuperáciu v širokom rozsahu.

Vďaka úplne novému motoru ELECTRIC 65, má Spring Extreme dojazd 220 km v zmiešanom cykle WLTP a 305 km v mestskom cykle WLTP.

Motor ELECTRIC 45 (45 k/33 kW) sa bude naďalej používať vo výbave Essential.

S uvedením na trh na jar 2021, Spring sprístupnil elektrickú mobilitu širokej verejnosti. Jednoduché, zábavné, efektívne: Spring je ideálnym spoločníkom na každodenné cestovanie.

Od jeho spustenia bolo zadaných viac ako 100 000 objednávok.

Zaujímavoťou je že tri štvrtiny všetkých predajov sa uskutočnili prostredníctvom individuálnych zákazníkov.

Spring si získal zákazníkov vďaka ideálnemu výberu funkcií a stanovenej cene. Údaje zhromaždené z pripojených služieb vozidla poskytli cenné informácie o tom, ako skutočne spĺňa potreby zákazníkov:

  •  Denné dochádzanie do práce je v priemere 31 km pri rýchlosti 26 km/h
  •  V 75 % prípadov sa vozidlá Spring nabíjajú doma v priemere 3,5 hodiny.

Okrem toho je Spring dokonale prispôsobený špecifikáciám carsharing-u, ako aj očakávaniam profesionálnych zákazníkov. Vo viacerých krajinách je od jesene 2022 Spring k dispozícii dokonca ako ľahké nákladné vozidlo – Spring Cargo – pre profesionálov, obchodníkov, doručovateľov a podobne. Zabezpečuje neobmedzený prístup do centra mesta, či už ide o doručovanie na poslednú míľu, alebo len o prepravu objemných predmetov, Spring Cargo v sebe spája úsporu energie a financií, jazdný komfort a bezemisnú mobilitu.

Značky: