Meniť sa bude iba malý počet dielov.

Táto personalizácia zariadeniu zabezpečí, aby sa v krátkom čase nerozpadlo. Čínska spoločnosť si dala patentovať modulárny koncept smartfónu, ktorý obsahuje tri vymeniteľné časti. Podľa patentu bude horný modul obsahovať zostavu fotoaparátov a dosku s plošnými spojmi, v ktorej je uložený procesor, RAM a úložisko telefónu. Stredný modul bude obsahovať iba batériu a v spodnom module sa bude nachádzať nabíjací USB port a reproduktor.

Xiaomi modularny smartfon

Zdroj: LetsGoDigital

Rendry od LetsGoDigital ukazujú, ako by mohol tento telefón vyzerať. Na renderoch vidíme tmavomodré zariadenie s tromi vymeniteľnými modulmi. Na obrázkoch sú zobrazené tri rôzne verzie zostavy fotoaparátov – vertikálna so štyrmi objektívmi + verzia s externým displejom a štvorcová s tromi fotoaparátmi.

Na renderoch sú vyobrazené aj ďalšie dva menšie moduly, ktoré naznačujú, že bude možné toto modulárne zariadenie prispôsobiť aj po zvukovej stránke. Je tak možné, že sa dočkáme aj modulu s 3,5 jackom.

Rôzne moduly umožnia rozsiahle prispôsobenie modulárneho zariadenia pred a po jeho zakúpení. Moduly je možné posúvať v oboch smeroch, čo zabezpečí bezproblémové a ľahké zmeny, vďaka ktorým bude telefón lepšie odolávať náhodným pádom.

Vieme, že Xiaomi odvaha pri vytváraní nových konceptov nechýba. Dočkáme sa tak konečne modulárneho smartfónu, ktorý sa dostane aj do predaja?

Xiaomi modularny smartfon

Zdroj: LetsGoDigital

Zdroj: LetsGoDigital

Prečítajte si aj:

Xiaomi Mi Band 6: Všetko, čo potrebujete vedieť (VIDEORECENZIA)

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.