Majitelia iPhonov na Slovensku budú môcť platiť mobilom, tvrdí portál Trend.

Príchod služby Apple Pay na Slovensko je na spadnutie. Včera sme informovali, že táto služba by mala začať fungovať na prelome novembra a decembra v Čechách. A slovenský portál Trend tvrdí, že približne v rovnakom čase bude služba dostupná aj na Slovensku. Teoreticky môže dôjsť k malému oneskoreniu, ale pokiaľ sa neobjavia technické problémy, tak budeme na Slovensku platiť iPhonom na prelome tohto a budúceho roka.

O predpokladanom spustení služby Apple Pay na Slovensku ešte počas tohto roka sme informovali už v apríli. V lete sme po tlačovej konferencii spoločnosti Mastercard stanovili náš redakčný odhad na spustenie služby v rozmedzí mesiacov november 2018 až február 2019. Udalosti posledných dní – informácie z Čiech a článok portálu Trend naznačujú, že tomu tak naozaj bude.

Čo hovoria banky?

V súvislosti s možným spustením Apple Pay na Slovensku sme oslovili aj niektoré banky. 365.bank nám dala nasledujúce stanovisko:

Ako „mobile first“ banka by sme Apple Pay určite radi podporili. V platbách s mobilom vidíme veľký potenciál a zároveň vnímame dopyt po tejto službe zo strany našich klientov. Google Pay sme uviedli medzi prvými bankami a rovnako budeme robiť všetko preto, aby sme medzi prvými priniesli aj Apple Pay.

365.bank aktuálne prijíma ďalších beta testerov. Pozvánku na prihlásenie sa do bety môžete získať v tomto článku.

Vyjadrenie banky mBank:

Služba Apple Pay je dozaista fenomén, čo sa preukázalo aj v Poľsku, kde je pre klientov mBank už plne dostupná a zaznamenáva veľký úspech. Pokiaľ ide o slovenský trh, otázka, či bude Apple Pay dostupný na prelome roka, je v tomto prípade určená pre samotnú spoločnosť Apple.

Článok budeme postupne aktualizovať o vyjadrenie ďalších oslovených bánk

Zdroj: Trend

Prečítajte si aj:

Apple Pay na Slovensku? Dočkať by sme sa mali už tento rok

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit