Zatiaľ služby podporuje jedna banka, ďalšie sa pridajú čoskoro.

Visa a Moneta Money Bank spustili v Čechách platenie pomocou hodiniek Fitbit a Garmin. Služby Fitbit Pay a Garmin Pay fungujú na podobnom princípe ako platenie smartfónom cez Google Pay. V mobilnej aplikácii fitness hodiniek zadáte údaje o vašej platobnej karte a tá sa spáruje s novovytvorenou virtuálnou kartou v hodinkách.

Počas samotného platenia budete namiesto telefónu prikladať k terminálu hodinky. Samozrejmou podmienkou je, aby mali v sebe NFC čip. Výhodou je, že v hodinkách nie sú uložené žiadne citlivé údaje a obchodník nebude prichádzať do kontaktu s údajmi o vašej karte.

NFC čip aktuálne obsahujú európske verzie hodiniek Fitbit Ionic a Fitbit Versa a tiež aj nový inteligentný náramok Fitbit Charge 3, ktorý sa začne čoskoro predávať. V prípade Garmin hodiniek majú NFC čip modely Garmin vivoactive 3, Forerunner 645, Fénix 5 Plus a D2 Delta.

Skoré spustenie služieb Fitbit Pay a Garmin Pay v Česku oznámil aj Mastercard. Ten podľa portálu mobilmania.cz rokuje so 4 bankami. Kartovú spoločnosť a niektoré banky sme poprosili o vyjadrenie sa k situácii na Slovensku. Banka mBank, ktorá patrila k prvým bankám s podporou Google Pay, sa vyjadrila, že Fitbit Pay a Garmin Pay aktuálne neplánuje zaradiť do svojho portfólia na Slovensku. Článok budeme aktualizovať.

Doplnené: České Hospodárske noviny dnes prišli s informáciou, podľa ktorej je potvrdené aj spustenie Apple Pay v Čechách. Ak sa neobjavia technické komplikácie, služba by mala odštartovať na prelome novembra a decembra. Na Slovensku by sme sa mali dočkať koncom tohto alebo začiatkom budúceho roka.

Zdroj: mobilmania.cz

Prečítajte si aj:

VIDEO TOUCHIT: Google Pay je na Slovensku. Odo dnes môžete platiť svojím smartfónom (doplnené)

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit