Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Čoskoro po uvedení dvojice nových modelových rád televízorov (EP64 a EP66) predstavuje TCL na slovenskom trhu ďalšiu novinku, modelovú radu televízorov EP68

Atraktívny dizajn, 4K HDR PRO, Android 9.0 a Dolby Atmos… EP68 podporuje taktiež novú platformu umelej inteligencie TCL AI-IN

TCL, globálna značka televízorov číslo dva a jeden z popredných výrobcov spotrebnej elektroniky, uviedla na slovenský trh ďalšiu novinku, novú produktovú radu televízorov EP68.  Nová rada EP68 ponúka kvalitu obrazu 4K HDR PRO: štyrikrát viac pixelov pre štyrikrát viac detailov. Naozaj, rozlíšenie Ultra HD (3840 x 2160) je štyrikrát väčšie než Full HD. EP68 ponúka dokonalosť obrazovky Ultra HD s viac než ôsmimi miliónmi pixelov. HDR PRO potom zabezpečí ohromujúce detailné zobrazenie svetla aj tieňov.

Najnovší štandard pre digitálne súbory v rozlíšení 4K UHD je HDR (High Dynamic Range), ktorý výrazne rozširuje rozsah kontrastu a podania farieb. HDR PRO v spojení s funkciou Wide Color Gamut zvyšuje v prípade EP68 zážitok zo štandardu HDR a zabezpečuje bohatšie a čistejšie farby. Funkcia Dolby Vision a HDR10+ prinášajú navyše vylepšený jas, sýtu čiernu a vylepšený kontrast.  Používateľ potom vníma omnoho viac detailov, bez toho aby niektorý premeškal. Zhrnuté: Modelová rada EP68 sa vyznačuje najnovšími štandardmi HDR (HDR 10/HDR HLG/HDR 10+/Dolby Vision), a tak bez ohľadu na zdroj obrazu (televízne vysielanie, streamovanie videa a iné) si môže používateľ vychutnať prednosti rozlíšenia 4K HDR s vylepšeným kontrastom, farbami a množstvom detailov.

Vďaka systému Android 9.0 a funkcii okamžité zapnutie (nutné nastaviť v Predvoľby zariadenia – Napájanie – Okamžité zapnutie) sa televízor rýchlo spúšťa, rýchle je potom aj prepínanie medzi televíznymi programami a ďalšími aplikáciami. Spotreba v režime Stand-by je len 0,29 W.

Modelová rada EP68 využíva Dolby Atmos s detailným zvukom a dych berúcim podaním filmovej reality. Dolby Atmos realisticky zachytáva pohyb každého objektu a zabezpečuje šírenie precízneho zvuku okolo poslucháča, ktorý potom bude celkom vtiahnutý do deja.

EP68 završuje spojenie vysokej kvality obrazu a zvuku a využíva najpokročilejší systém používaný pri inteligentných televízoroch: Android TV navyše so vstavanými službami Google Home a Google Assistant. Televízor je možné ovládať hlasom prostredníctvom vybraných zariadení Alexa (nutné zakúpiť samostatne), ako sú Amazon Echo, Echo Dot, Echo Show, Echo Spot a Echo Plus. Používateľ potom môže dát príkaz na prehratie hudby, na počúvanie správ, predpoveď počasia, alebo nechať nastaviť úroveň hlasitosti, či prepínať medzi jednotlivými kanálmi a programami, ale taktiež ovládať ďalšie prepojené zariadenia inteligentnej domácnosti.

Modelová rada EP68 zaujme na prvý pohľad ultratenkým dizajnom (6 mm), s kovovou úpravou pre atraktívny vzhľad a odolnosť. Domácnosť potom získa špičkové zariadenie. EP68 je takmer bezrámový televízor, čo umožňuje intenzívnejší zážitok a maximálne ponorenie do sledovaného deja.

Značky: