Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Začiatkom roku 2024 sme úspešne rozšírili naše partnerstvá v oblasti overovania vozidiel nadviazaním spolupráce Registra prevádzkových záznamov vozidiel (RPZV) s poisťovňami zo skupiny Vienna Insurance Group.

Kvalitné doplnkové služby pre klientov

Cieľom spolupráce je ambícia poisťovní poskytovať svojim klientom okrem poistných produktov aj ďalšie doplnkové služby. Týmto krokom chcú aktívne prispievať k zvýšeniu životného štandardu svojich zákazníkov formou poskytovania inovatívnych služieb. „Sme presvedčení, že spojením poistných produktov s rozšírenou ponukou doplnkových služieb môže náš partner dosiahnuť  spokojnosť svojich klientov a budovať dlhodobé vzťahy založené na dôvere. Veríme, že kvalita dát, profesionálny prístup, dostupnosť a vierohodnosť služby sú kľúčové faktory, ktoré kvalifikujú RPZV do pozície silného partnera“ hovorí Nikola Trebulová, projektová manažérka RPZV.

Aké výhody spolupráca prináša?

Spojenie s Registrom prevádzkových záznamov vozidiel nám otvára dvere k dynamickému a vzájomne prospešnému partnerstvu založenému na vzájomnej podpore a raste. Našim cieľom bolo primárne poskytnúť klientom možnosť overenia vozidla, ktoré prispeje k minimalizácii potenciálnych rizík a ochrane záujmov kupujúcich“ dodáva Mgr. Peter Ďurík, riaditeľ úseku likvidácie v Kooperativa poisťovňa a.s. A tak po niekoľkých týždňoch intenzívneho vývoja a koordinácie tímov na oboch stranách vznikol produkt pre poistencov s názvom PASASIST. Za prvý polrok službu využilo už 1 000 klientov poisťovní.

Pasasist – užitočná služba pre majiteľov vozidiel

Je to bonusová služba, vďaka ktorej získa klient informácie užitočné pri kúpe, alebo predaji ojazdeného vozidla. Bezplatne ju môžu získať poistenci, ktorí majú uzatvorené povinné zmluvné poistenie automobilu, alebo havarijné poistenie a to jeden krát ročne v klientskej zóne eKooperatíva a e-KOMfort na akékoľvek vozidlo. Overenie je evidované v klientskom účte a klient sa k nemu môže kedykoľvek v budúcnosti vrátiť.

Obsahom služby je overenie vozidla prostredníctvom ODO-Passu, ktorý zobrazuje priebeh stavu najazdených kilometrov a individuálneho AUTO-Passu. Ten pozostáva z nasledovných údajov:

  • Základné údaje o vozidle – značka, model, dátum prvej evidencie, dátum prvej evidencie v SR
  • Kontrola správnosti VIN a špecifikácia modelového prevedenia daného typu vozidla
  • Vybrané technické údaje – parametre motora, prevodovky, farba vozidla, palivo, emisie
  • Platnosť TK – informácia, či ju vozidlo absolvovalo a do kedy je platná
  • Platnosť EK – informácia, či ju vozidlo absolvovalo a do kedy je platná
  • Kontrola originality – informácia o tom, či ju vozidlo absolvovalo a kedy
  • Pozastavenie prevádzky – informácia o pozastavení prevádzky z dôvodu poškodenia hlavných bezpečnostných prvkov vozidla

V RPZV cítime zodpovednosť za ochranu záujmov spotrebiteľa a veríme, že týmto spôsobom prispievame k skvalitneniu trhu s ojazdenými vozidlami a pomáhame kupujúcim vyhnúť sa nečakaným prekvapeniam plynúcim z kúpy neovereného vozidla a predávajúcim zvýšiť šancu pri predaji deklarovaním transparentnej histórie.

„Veríme, že v spolupráci s ďalším kľúčovým partnerom ako je Kooperativa a Komunálna poisťovňa budeme pokračovať v dosahovaní vytýčených cieľov s dôrazom na záujmy spotrebiteľa a spoločne formovať transparentný trh ojazdených automobilov“, dodáva Nikola Trebulová.