Nemajú dobrú povesť medzi zákazníkmi.

Vianoce sú obľúbené obdobie pre mnohé eshopy, pretože tie majú príležitosť osloviť nových zákazníkov. Uvedomujú si to všetci predajcovia a aj niektorí podvodníci, ktorí si v predvianočnom období vytvoria falošný eshop, okradnú zopár ľudí a potom svoj obchod zavrú.

Aj z tohto hľadiska pravidelne upozorňujeme na to, aby ste si pred nákupom z neznámeho obchodu skontrolovali recenzie ostatných používateľov a to ideálne v dlhodobom horizonte – pár podvodných recenzií za posledný týždeň či mesiac si dokáže vygenerovať aj samotný podvodník. Vhodné je tiež overiť si pár ďalších detailov.

Na slovenskom internete však nájdete okrem rýchlokvasených podvodov aj obchody, ktoré majú dlhoročne pošramotenú povesť a aj napriek tomu fungujú ďalej – príkladom takýchto obchodov sú internetové galérie bonky.sk a suprisimo.sk.

Na tieto obchody upozornila už v auguste 2021 Slovenská obchodná inšpekcia na svojom webe a na internete nájdete aj viacero ďalších negatívnych recenzií – či už vo forme článkov na weboch modio.sk a hoax.sk alebo prostredníctvom skúseností od zákazníkov na modrykonik.sk a cez používateľské recenzie na modio.sk.

Ak sa pýtate, čo je na týchto dvoch obchodoch zlé, tak stručné zhrnutie negatív by vyzeralo nasledovne – dodanie tovaru trvá dlho, ak sa ho vôbec dočkáte, kvalita tovaru je diskutabilná, ak vôbec dostanete to, čo ste si objednali, a viacerí zákazníci mali problém s vrátením peňazí.

Reakcie zákazníkov naznačujú, že situácia sa nezlepšila ani ku koncu roka 2022. Takže, ak vás zaujme nejaký tovar na bonky.sk a suprisimo.sk, skúste si ho vyhľadať na AliExpresse. Je pravdepodobné, že ho nájdete aj tam a za lepšiu cenu. Síce budete takisto čakať (trochu) dlhšie v porovnaní s niektorými slovenskými obchodmi, avšak aspoň budete od začiatku vedieť, na čom presne ste.

Obchod Suprisimo.skZdroj: Suprisimo.sk
Obchod Suprisimo.sk pôsobí kvalitným dojmom. Skúseností zákazníkov však hovoria niečo iné

Zdroj: SOI, hoax.sk, modrykonik.sk, modio.sk, modio.sk

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit