Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Elektro predajca Datart má už 110 predajní, z toho 94 predajní v Českej republike a 16 na Slovensku. V Bratislave sú teraz 3 Datart predajne a v Košiciach a Žiline po 2. Aj v budúcom roku bude Datart pokračovať s otváraním nových a modernizáciou existujúcich predajní.

„Všetky naše slovenské predajne slúžia tiež ako výdajne objednávok z e-shopov: Datart.sk a Hej.sk. Túto službu zákazníkom poskytujeme zadarmo. Už niekoľko rokov vidíme, ako možnosť vyzdvihnúť si tovar v predajniach volí čím ďalej viac zákazníkov,“ hovorí Martin Heřmánek, riaditeľ predajní Datartu. V lete sa Datart stal súčasťou skupiny HP Tronic, ktorá na SK prevádzkuje tiež e-shop Hej.sk.

Datart pokračuje v premene existujúcich a v otváraní nových predajní v unikátnom koncepte „Predajňa 21. storočia“, ktorého hlavným motívom je humanizácia priestoru. Do tohto konceptu napríklad kompletne zmodernizoval začiatkom novembra žilinskú predajňu v OC Dubeň. „Pri rekonštrukcii sa kládol dôraz na poľudštenie priestoru, prehľadnosť vystaveného tovaru a ľahšiu orientáciu v predajni. Našim zákazníkom chceme čas strávený v predajni čo najviac spríjemniť. Preto sme do nového dizajnu zaradili prírodné odtiene zelenej, viac drevených prvkov a zároveň sme vyčlenili aj priestor na odpočinok,“ upresňuje Martin Heřmánek. Špeciálny priestor je venovaný trendovým produktom ako sú kávovary, nositeľná elektronika, prenosné a párty reproduktory. Veľký priestor je už tradične venovaný televízorom. Zákazník si môže vyberať z veľkého množstva značiek a uhlopriečok, obraz si vie vzájomne porovnať a poradiť sa u odborníkov spomedzi špecializovaných predavačov. V predajni je použitý aj nový koncept svetelných stolíkov na vystavenie produktov pre vlasy v kombinácii so zrkadlami, kde si na svoje prídu najmä dámy.

Datart v spolupráci s architektmi vytvára prostredie predajne podľa potrieb zákazníka. Chce, aby sa zákazníci v predajniach cítili príjemne a zároveň sa v nich rýchlo zorientovali. Základom je preto vzdušný a presvetlený interiér, ktorý v kombinácii s prírodnými odtieňmi zelenej a drevom vytvára príjemnú atmosféru. Tovar je vystavený prehľadne v tematických sekciách. Uličky sú dostatočne široké pre voľný pohyb zákazníkov s kočíkmi či na vozíku. V predajniach zákazníci nájdu rozsiahly sortiment elektra, vrátane sprievodných služieb, s ktorých výberom ochotne poradia elektro špecialisti.

Značky: