NAY a Datart sa spoja.

NAY a Datart patria medzi popredných predajcov elektroniky na Slovensku. Čoskoro sa spoja a slovenské pobočky Datart sa premenujú na NAY. V apríli o tom informoval portál seznamspravy.cz, ktorý sa rozprával s predsedom predstavenstva spoločnosti HP Tronic Danielom Večeřom.

Teraz zmenu oficiálne potvrdil aj NAY. Ten v tlačovej správe uvádza, že sa prepojí s HP Tronic, majiteľom značky Datart.

Pripomeňme, že obe firmy podpísali dohodu pred necelým rokom. Spojenie po marcovom schválení českým Úradom pre ochranu hospodárskej súťaže (ÚOHS) schválil aj slovenský Protimonopolný úrad (PMÚ). Povolenie od oboch úradov bolo podmienkou pre realizáciu plánovaného zámeru.

Novo vznikajúce zoskupenie NAY-DATART prinesie nové príležitosti pre obe spoločnosti. Zároveň ponúkne pridanú hodnotu pre zákazníkov, zamestnancov i investorov. Spojením príde k zjednoteniu predajní na Slovensku pod značku NAY a v Českej republike pod značku DATART.

„Pokúsime sa to urobiť čo najrýchlejšie. Predajní je veľa, takže si nemyslím, že to bude úplne zo dňa na deň,“ povedal ešte v apríli pre portál seznamspravy.cz Daniel Večeřa.

NAY v tlačovej správe uvádza, že zástupcovia oboch spoločností si veľmi vážia svojich zákazníkov a chcú uistiť, že avizované spojenie neovplyvní platné zmluvné záväzky, vrátane reklamácií ktoré sa vzťahujú na produkty a služby zakúpené v predajniach NAY, Electro World a DATART v Českej republike a na Slovensku, pred samotným spojením.

Zdroj: seznamspravy.cz, NAY

Prečítajte si aj:

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit