Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Nový mesh systém z radu Deco, za ktorý stojí populárny výrobca sieťových zariadení a produktov inteligentnej domácnosti, spoločnosť TP-Link, dokáže vytvoriť rýchlu a spoľahlivú dvojpásmovú sieť založenú na štandarde Wi-Fi 6. Sada jednotiek Deco X10 eliminuje takzvané mŕtve zóny a vnesie kvalitné pripojenie aj tam, kde bolo predtým len ťažko dostupné.

Deco X10 poskytuje domácu sieť až pre 120 pripojených zariadení, ktorá funguje bez výpadkov a oneskorení, načíta sa rýchlejšie a je dostupná aj v tom najvzdialenejšom kúte domu alebo napríklad na záhrade. Disponuje umelou inteligenciou (AI-Driven Mesh), čo znamená, že používa sofistikované algoritmy a má schopnosť automatického učenia. Vďaka podpore Wi-Fi 6 si tak užívatelia vychutnajú domáci internet naplno a bez akéhokoľvek obmedzenia, a to rýchlosťou až 1 500 Mb/s. V pásme 5 GHz 1201 Mb/sa až 300 Mb/s v pásme 2,4 GHz.

Nabitý modernými technológiami

Jednotky sú vybavené technológiami MU-MIMO a OFDMA. Vďaka nim môžu pripojené zariadenia súčasne prijímať dáta a efektívnejšie využívať celú šírku pásma, čo má za následok vyššiu rýchlosť, nižšiu latenciu siete a samozrejme aj vyššiu kapacitu. Hustá prevádzka v sieti je tak efektívna bez ohľadu na to, koľko obrazoviek alebo zariadení je súčasne zapnutých. Dá sa tak bez problémov prechádzať web, sledovať online filmy v rozlíšení 4K, sťahovať, hrať online hry a mať v prevádzke zariadenie chytré domácnosti.

Technológie BSS Coloring a Beamforming, ktorými je systém DECO X10 vybavený, aktívne pomáhajú k čistote pripojenia, čím tiež zlepšujú kvalitu siete. Cielene sústredia silu signálu priamo k pripojeným zariadeniam, aj keď sú potrebné v pohybe, a minimalizujú rušenie od okolitých Wi-Fi sietí.

Mesh sieť pre čo najlepšie pokrytie

Aby bol domáci roaming čo najjednoduchší, spolupracujúce jednotky Deco vytvárajú jednotnú mesh sieť s jedným názvom Wi-Fi. Telefóny alebo tablety, s ktorými sa používatelia pohybujú po dome, sa automaticky pripájajú k najrýchlejšej jednotke bez oneskorení a výpadkov. Mesh sieť je možné ľubovoľne rozširovať o ďalšie jednotky radu Deco.

Jedna jednotka Deco X10 pokryje plochu 190 m2. Pridaním ďalšej sa tento priestor rozšíri až na 360 m² a tri jednotky vytvoria neprerušovanú sieť na ploche až 520 m².

Jednoduché nastavenie v troch krokoch

Efektívna správa celej domácej siete prebieha jednoducho pomocou aplikácie TP-Link Deco, ktorá je dostupná v češtine aj slovenčine. Stačia tri jednoduché a intuitívne kroky a sieť je jednoducho konfigurovateľná. Je možné vytvárať vlastné nastavenia, spravovať všetky pripojené zariadenia či nastavovať sieť pre hostí. To všetko treba aj pomocou hlasových asistentov ako je Amazon Alexa alebo Google Assistant. Vďaka radu bezpečnostných funkcií je možné taktiež blokovať stránky s nevhodným obsahom, filtrovať obsah či si vytvárať vlastné štatistky na celkovú analýzu využitia siete.

Kľúčové vlastnosti routera TP-Link Deco X10:

  • Dvojpásmová AX 1500 Wi-Fi 6 s rýchlosťou až 1 500 Mb/s
  • AI-Driven Mesh
  • Technológie OFDMA a MU-MIM
  • Jedna zjednotená mesh sieť
  • Nízka latencia
  • Rodičovská kontrola
  • Jednoduché nastavenie

Bližšie informácie o produktoch nájdete tu:
https://www.tp-link.com/cz/home-networking/deco/deco-x10/

Značky: