Zaplatili by ste za bezdrôtové nabíjanie 2000 eur?

Dell Latitude 7285 je prvé konvertibilné zariadenie / notebook na svete s podporou bezdrôtového nabíjania. Táto funkcia však nie je lacná, pretože okrem samotného mobilného zariadenia si budete musieť kúpiť aj klávesnicu s podporou bezdrôtového nabíjania a nabíjaciu podložku. Výsledná cena atakuje hranicu 2000 eur a v našom regióne bude možnože aj o niečo vyššia.

Samotný konvertibilný tablet stojí 1200 dolárov a obsahuje procesor Intel Core i5-7Y54, 8 GB RAM a 128 GB SSD úložisko. Displej má uhlopriečku 12,3 palcov a rozlíšenie 2880 × 1920. Latitude 7285 je z pohľadu konvertibilných Windows tabletov vybavený nadštandardne, nakoľko obsahuje dvojicu USB-C portov, čítačku microSD kariet a slot na SIM kartu. Vo výbave nájdete aj Windows Hello webkameru pre prihlásenie pomocou rozpoznania tváre.

Základné balenie však neobsahuje klávesnicu s podporou bezdrôtového nabíjania, ale iba obyčajnú klávesnicu. Za funkciu bezdrôtového nabíjania tak zaplatíte ďalších takmer 600 dolárov – 380 dolárov stojí špeciálna klávesnica a 200 dolárov si Dell pýta za podložku, ktorá bude fungovať ako nabíjacia stanica. Vo výsledku sa tak cena pohybuje na úrovni 1780 dolárov bez DPH a v našom regióne bude určite atakovať hranicu 2000 eur.

Z hľadiska technologických inovácií si však tento Windows tablet zaslúži pozornosť. Je to prvé konvertibilné zariadenie / notebook, ktoré umožňuje bezdrôtové nabíjanie. Dell využíva technológiu spoločnosti WiTricity, ktorá prostredníctvom magnetickej rezonancie dokáže bezdrôtovo nabíjať s výstupom až 30 W, čo v prípade tohto zariadenia postačuje na jeho nabíjanie.

Funkcia bezdrôtového nabíjania vyžaduje kúpu špeciálnej klávesnice aj podložky

Zdroj: Mashable

Prečítajte si aj:

VIDEO TOUCHIT: Dell XPS 27 je All-in-One počítač pre profesionálov

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit