Vhodné najviac pre tých, čo používajú Microsoft Teams.

Slúchadlá určené na telefonovanie a video konferencie. Naraz sa dajú pripojiť k dvom zariadeniam, typicky tak napríklad k smartfónu a počítaču. Medzi nimi aj plynule prepínať. Konštrukčne sú prispôsobené na pohodlné nosenie a naozaj sa tak aj nosia. Môžete ich používať aj dlhodobo bez nežiaduceho tlaku na uši.

Navrhnuté sú tak, aby sa na uši pritlačili. Spojovací most sa dá nastaviť podobne ako na iných slúchadlách a uprostred je „naťahovací“ koženkový pás. Z koženky sú aj náušníky a sú veľmi mäkké a príjemné. Dalo by sa povedať, že je to pohladenie na uši.

Odhlučnenie

Nedá sa povedať, že je to jedinou silnou stránkou. To ako sú slúchadlá spracované a čo ponúkajú, je ďalší neoddeliteľný faktor k nim. ANC je ale niečo, čo ich posúva na vyššiu úroveň. Takto máte nielen obyčajný headset na telefonovanie ale plnohodnotné slúchadlá s odhlučnením. A to ich ešte aj po hudobnej stránke hodnotím veľmi dobre. Čiže v tomto smere kupujete všetko, čo majú mať kvalitné slúchadlá a ešte niečo navyše.

Tu sú detaily, ktoré prinášajú. Balenie obsahuje stojan, do ktorého sa dajú jedným slúchadlom vložiť a začnú sa nabíjať. To je taký detail, ale na stole vám nebudú zavadzať. Tu sa bavíme o ľuďoch, ktorí často telefonujú a vybavujú rôzne konferencie s účastníkmi na diaľku. Keď si raz za mesiac zavoláte, asi vystačíte k slúchadlám, čo používate štandardne už teraz. Na ich nabíjanie ale nepotrebujete tento stojan pripojiteľný cez USB-A. Dajú sa nabíjať klasickým microUSB káblom.

Zdroj: Ondrej Macko / TOUCHIT

Na prepojenie sa dá použiť „USB dongle“, ktorý v prípade prichádzajúceho hovoru bude blikať. Treba ale použiť Microsoft Teams. Škoda, že takéto funkcie výrobcovia viažu na jednu aplikáciu. Kedysi to bolo, prípadne ešte stále je Skype for Business. Chcelo by to nejaký plugin. Ale ako som už v úvode spomínal, toto je jasne cielený produkt. Ak teda voláte s rodinou cez WhatsApp alebo Skype, nevyužijete plný potenciál. To ak sa bavíme o tom, že chcete, aby vám niečo blikalo alebo využiť tlačidlo na jednej z mušlí na začatie alebo ukončenie hovoru.

Ľavé či pravé?

Počas celej doby testovania sa mi nepodarilo zistiť, ktoré slúchadlo je ľavé alebo pravé. Označenie som nevidel, ono je fakt, že výrobcovia používajú čierny výlisok na čiernej farbe a nájsť označenie hoci na iných slúchadlách býva dosť problematické. Tu vychádzam z toho, že na tom nezáleží a tiež z praktických skúseností. Slúchadlá sedia na hlave v oboch prípadoch rovnako dobre.

Zdroj: Ondrej Macko / TOUCHIT

Bude na vás, či chcete mať výklopný mikrofón vpravo alebo vľavo a tiež tomu odpovedajúce ovládacie tlačidlá. Na mušli s mikrofónom je tlačidlo Teams a 4 LED diódy ako ukazovateľ nabitia a aktivity. Tu je prepínač na zapnutie a aktiváciu Bluetooth a nabíjací konektor.

Druhá mušľa má kruhový prvok na ovládanie hlasitosti. Vychýlením do jedného či druhého smeru, nastavujete hlasitosť, tlačidlo uprostred je na hudbu. Priamo na mikrofóne je tlačidlo na jeho zapnutie alebo vypnutie, takže toto máte pod kontrolou priamo na slúchadlách.

Po zložení z ucha sa hudba automaticky pozastaví, čo je fajn vlastnosť. Toto sa mi nepodarilo deaktivovať, ale vzhľadom na zaradenie slúchadiel by to nemal byť pre nikoho problém. Asi je zbytočné, aby vám hrali ďalej, keď ich nemáte na ušiach.

Prepínanie podľa posledného zdroja zvuku funguje veľmi dobre, tu som žiadne problémy nezaznamenal.

Verdikt

No a teraz tá praktická otázka. Pre koho tieto slúchadlá sú? Odpoveď máte síce v úvode, no stále si poviete, veď už mám slúchadlá na hudbu s mikrofónom a používam ich s telefónom. Dell WL7022 sú naozaj pohodlné slúchadlá a vynikajúcou kvalitou zvuku. Sú praktické a premyslené do posledného detailu.

Cena je vyššia, no aktívne odhlučnenie je jedno z najlepších. Vlastne nebyť tej ceny, nebolo by okolo slúchadiel toľko otázok a úvah. Pre tých, čo cenu nepovažujú za vysokú k danej hodnote, čo získajú, rozhodne tento model odporúčam.

Páči sa nám

  • Vhodné na dlhé nosenie
  • Super jemné náušníky
  • Premyslené ovládanie
  • Multi-point párovanie
  • Priama podpora Teams

Nepáči sa nám

  • Rovnako aj nevýhoda je priama podpora Teams (iba Teams)
  • Vyššia cena

Cena: 229 eur

Zapožičal: ASBIS SK

Prečítajte si aj:

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.