Čoskoro sa môže z telefónov Google Pixel dostať aj do ďalších Android zariadení.

Toto tvrdenie nám potvrdzuje najnovšia verzia aplikácie Personal Safety (Osobná bezpečnosť), ktorá je dostupná pre telefóny Google Pixel. Rozbor APK súboru teraz odhalil reťazce, ktoré naznačujú, že exkluzívna funkcia „Car Crash Detection“ sa môže čoskoro dostať aj do ďalších telefónov so systémom Android.

Zmienka o možnom uvedení aj do ďalších Android telefónov sa nachádza v aplikácii Personal Safety vo verzii 2022.05.25, kde je uvedené slovo „nonpixel„. To môže znamenať, že funkcia detekcie dopravných nehôd už nemusí byť exkluzívne dostupná iba pre telefóny Google Pixel.

Funkcia využíva polohu zariadenia, senzory pohybu a okolitý zvuk. Po zistení havárie prehrá hlasný zvuk a spýta sa používateľov, či potrebujú pomoc. V prípade, že nereagujú, automaticky vytočí tiesňovú linku a zdieľa miesto havárie. 

Portál XDA-Developers informuje, že hoci má funkcia detekcie dopravných nehôd skutočne namierené mimo Google Pixel, nemusí sa ihneď objaviť vo všetkých telefónoch so systémom Android. Na jej správne fungovanie výrobcovia musia splniť ďalšie podmienky (CHRE), ktoré nie sú pre nich momentálne povinné.

Práve to môže zapríčiniť, že detekcia dopravných nehôd nebude ihneď dostupná pre všetky Android telefóny. Tento nedostatok sa môže vyriešiť iba povinným implementovaním CHRE do systémov všetkých výrobcov Android telefónov.

Aj napriek tomu, že zatiaľ nepoznáme čas a ani dostupnosť tejto funkcie, Google určite vyvinie úsilie k tomu, aby bola dostupná pre čo najväčší počet používateľov.

Zdroj: XDA-Developers

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.