Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Digitálna televízia Magio oslávila 10 rokov, počas ktorých si získala priazeň státisícov zákazníkov.

Tí za desať rokov napozerali spolu viac ako 2,5 miliardy hodín televízneho obsahu.

Ako vyzerala ponuka pred desiatimi rokmi?

Na konci roku 2006 Telekom ešte pod značkou T-Com predstavil IPTV službu s ponukou až 49 kanálov: Základný balíček Start za 387 Sk s 11 kanálmi alebo väčší Klasik s možnosťou výberu ďalších troch programových balíčkov za 455 Sk. Pre porovnanie, dnes si zákazník s IPTV môže vyberať z až 211 kanálov v ponuke.

Lákadlom bol napríklad revolučný elektronický programový sprievodca, vďaka ktorému získal divák prehľad o televíznom vysielaní všetkých staníc. Digitálna televízia priniesla aj funkciu pozastavenia obrazu – diváci tak dostali možnosť  dopozerať sledovaný program aj keď si potrebovali odskočiť od obrazovky. Vďaka zabudovanému HDD v Magio Boxe si zákazníci mohli nahrávať programy podľa vlastného výberu.

Obľúbený Archív a funkciu spustenia programu od začiatku Telekom sprístupnil v roku 2011.

Magio: IPTV, satelit, ale aj smartfóny

Rodina Magio sa rozšírila v roku 2010, kedy do ponuky pribudla satelitná televízia Magio Sat. Vďaka tomu je Magio dostupné skutočne na celom Slovensku. Aj Magio Sat prešiel evolúciou: Rok po akvizícii DIGI (2013) prešla celá skupina na spoločné družice. V priebehu rokov sa rozšírila aj programová ponuka a pribudol aj Archív.

Mobilná televízia Magio GO po prvý raz uzrela svetlo sveta v roku 2012 pôvodne s desiatimi kanálmi. Odvtedy zmenila nielen grafiku, ale aj obsah. Ponuka kanálov sa rozšírila až na 50 a mobilná televízia bola obohatená o Archív. To najlepšie sa ale nezmenilo – s Magio GO môže každý sledovať televíziu v mobile, tablete, alebo na počítači doma alebo na ceste. A ak má doma televíziu od Telekomu, za Magio GO nič neplatí.

HD obsah už štandardom

Po prvý raz sa obsah vo vysokom rozlíšení v Magiu objavil v roku 2007, kedy do ponuky Magio Videopožičovne pribudol film Kliatba bratov Grimmovcov v HD. Prvý kanál v HD sa v Magiu objavil o rok neskôr – zákazníci si vtedy mohli vo vysokom rozlíšení pozrieť prenosy z LOH v Pekingu.

S olympijskými hrami súvisí ďalší míľnik v rozvoji kvality obsahu – v roku 2016 Telekom športovým fanúšikom ponúkol možnosť vychutnať si pohľad na športové výkony na LOH v Riu aj v 4K UHD kvalite.

HD je dnes pre Telekom štandardom – v ponuke IPTV je až 46 kanálov vo vysokom rozlíšení a ich počet ďalej rastie.

Exkluzívny obsah – šport aj rozprávky

Telekom aktuálne nie je len poskytovateľ televíznych služieb, ale ponúka aj množstvo exkluzívneho obsahu, ktorý diváci inde nenájdu.

Len v roku 2016 tak napozerali zákazníci Magia až 11 miliónov hodín športového obsahu na kanáloch DIGI Sport5,7 milióna hodín rozprávok detskom na kanáli Ťuki TV.

Značky: