Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Deviata epizóda spravodajského formátu Meet Mercedes DIGITAL bude venovaná digitalizovanej automobilovej výrobe vozidiel Mercedes-Benz a MO360. Nový digitálny ekosystém Mercedes-Benz Cars Operations (MO) zahŕňa rodinu softvérových aplikácií a robí komplexnú výrobu vozidiel úplne transparentnou a maximálne efektívnou. Dosahuje sa to napríklad integráciou a big-data analýzou údajov z viac ako 30 závodov po celom svete, ako aj pomocou umelej inteligencie (AI). Mercedes-Benz očakáva, že použitie MO360 zvýši do roku 2022 efektívnosť výroby o viac ako 15%.

Jörg Burzer, člen predstavenstva spoločnosti Mercedes-Benz AG, zodpovedný za riadenie výroby a dodávateľského reťazca, a Jan Brecht, Chief Information Officer (CIO) spoločnosti Daimler a Mercedes-Benz, poskytnú moderátorke Yasmine Blair informácie o tom, ako inovatívny digitálny ekosystém funguje a vysvetlia jeho výhody pomocou ilustračných príkladov. Diváci sa tiež dozvedia, ako spoločné softvérové ​​inžinierstvo výrobných špecialistov MO a IT odborníkov zo spoločnosti Daimler položilo základy pre úspešný rozvoj MO360. „Meet Mercedes DIGITAL #9: MO360 – Digitálna produkcia @ Mercedes-Benz“ sa bude vysielať v mediálnom špeciále vo štvrtok 6. augusta 2020 o 14:00 hod. (SELČ) na digitálnej platforme Mercedes me media na adrese https://media.mercedes-benz.com/meetmercedesdigital  a následne bude k dispozícii ako video na požiadanie.

Digitalizácia vlastnej výroby je už 30 rokov dôležitým faktorom úspechu Mercedes-Benz. Nový digitálny ekosystém MO360 je míľnikom v tomto procese. Bol vyvinutý v úzkej spolupráci výrobných špecialistov Mercedes-Benz Cars Operations a IT odborníkov v spoločnosti Daimler. Veľké časti modulárneho a rozšíriteľného ekosystému sa už používajú vo viac ako 30 závodoch po celom svete. V novom závode Factory 56 v Sindelfingene, ktorý bude otvorený v septembri 2020, sa MO360 prvýkrát nasadí v plnom rozsahu.

MO360 integruje informácie z najdôležitejších výrobných procesov a IT systémov závodov a kombinuje dôležité softvérové ​​aplikácie. Medzi ne patrí systém riadenia kvality QUALITY LIVE a Shopfloormanagement SFMdigital.  MO360 napríklad významne optimalizuje riadenie výroby na základe kľúčových údajov. Na druhej strane poskytuje každému zamestnancovi v reálnom čase individuálne a potrebné informácie a pracovné pokyny. Najmodernejšie cloudové riešenia poskytujú škálovateľnosť a umožňujú rozsiahle spracovanie Big Data. To všetko robí z MO360 centrálny ekosystém Mercedes-Benz Cars Operation. Je to tiež nové merítko pre vysoko digitalizovanú automobilovú výrobu. Do MO360 sa postupne integrujú ďalšie aplikácie, napríklad s prediktívnou údržbou vo všetkých závodoch Mercedes-Benz na celom svete.

Značky: