Disk, ktorý ste ešte nevideli a ukazuje to, ako si Samsung predstavuje svoje špičkové produkty.

Samsung SSD T7 Touch je disk, ktorý môžete používať ako bežný SSD disk s pripojením cez USB-A alebo USB-C. Avšak môžete ho využívať ako zabezpečený disk s 256-bitovým AES šifrovaním. V balení máte dve verzie káblov. Ideálne je používať USB-C na USB-C a takto sa dá disk pripojiť aj ku smartfónu.

Celý obsah sa dá šifrovať nezávisle na systéme, ktorý používate. Nepotrebujete teda žiadnu podporu na strane systému. Aj zašifrovaný ho otvoríte v smartfóne. Stačí na čítačku odtlačkov priložiť prst a obsah disku sa po chvíli ukáže na smartfóne aj v počítači. V prípade, že vás disk nebude chcieť rozpoznať, stále je tu možnosť v prípade prepojenia s PC zadať heslo.

Vyhotovený je z hliníka a je precízne spracovaný. Presne podľa duchu minulej série externých diskov od Samsungu. Na výber sú ešte kapacity 500 GB a 2 TB. Váži len 58 gramov a jeho rozmery sú 85 × 57 × 8 mm.

Naše testu ukázali priemernú rýchlosť zápisu 803 MB/s a 869 MB/s pri čítaní. Túto rýchlosť dosiahnete pri zapojení cez obojstranný USB-C kábel.

Cena: 235 EUR za 1 TB verziu

Zapožičal: Samsung

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.