Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Pevný disk WD PiDrive 314 GB je teraz dostupný i na slovenskom trhu. Tento disk bol vyvinutý v laboratóriu  WDLabs spoločnosti Western Digital Corporation.  Je špeciálne určený pre komunitu používateľov počítačov Raspberry Pi. Vyznačuje sa nízkou spotrebou a napájaním  cez USB, ľahko sa integruje, je cenovo dostupný a spoľahlivý. Disk je dostupný prostredníctvom internetového obchodu WDStore. Aktuálne zvýhodnená cena je 34,28 EUR.

Disk WD PiDrive 314 GB je založený na platforme pevných diskov Western Digital s kapacitou 500 GB a patričnými úpravami pre platformu Raspberry Pi. Kľúčové úpravy priniesli hlavne zníženú spotrebu energie pri zachovaní dostatočnej dátovej priepustnosti rozhraní USB a nebolo zároveň nutné znižovať nároky na kvalitu a spoľahlivosť. WDLabs v spolupráci s BerryBoot vytvorili špeciálnu verziu softvéru BerryBoot pre WD PiDrive, ktorá umožňuje maximálne využívať ukladaciu kapacitu disku s počítačmi Raspberry Pi. Mnoho operačných systémov a aplikácií môže byť teraz uložených na disk WD PiDrive a využívať kapacitu 314 GB. Po nabootovaní systému môže byť daný OS vybratý z menu BerryBootu a spustený niekoľkými kliknutiami myšou.

Pi314_image03_web2016_3_nowat

„Počet používateľov počítačov Raspberry Pi rastie neuveriteľným tempom. Behom štyroch rokov bude na trhu viac než osem miliónov týchto zariadení. Milióny používateľov sa ale bude potýkať s limitmi ukladacej kapacity (karty SD, disky USB alebo dáta v cloude),“ hovorí Dave Chew, hlavný inžinier WDLabs, a dodáva: „Pevný disk WD PiDrive 314 GB  je navrhnutý tak, aby podporil rast platformy Raspberry Pi a prelomil limity v ukladacích možnostiach, ktoré majú byť cenovo dostupné, s nízkou spotrebou energie a jednoducho používateľné. Naviac s týmto diskom prinášame tejto platforme všetko z technológie pevných diskov, ako je hodnota veľkej ukladacej kapacity, spoľahlivosť a integrita dát.“

„Tešíme sa na to, čo všetko komunita používateľov našich počítačov dokáže s využitím nových možností, ktoré prináša Raspberry Pi 3,” hovorí Eben Upton, výkonný riaditeľ Raspberry Pi, a dodáva: „WD PiDrive 314GB prináša cenovo dostupné riešenie šité na mieru, ktoré pomôže v rozvoji a ďalším inováciám a jedinečným možnostiam využitia počítačov Raspberry Pi.”

Pi314_image02_web2016_3_nowat

„Inovatívna práca, ktorá bola vykonaná komunitou používateľov Raspberry Pi je neuveriteľná a zaslúži si pozornosť,” hovorí Melyssa Banda, vedúca marketingu WD a dodáva: „Táto práca inšpirovala technikov zo skupiny WDLabs a priniesla nové riešenie pre tento trh. WD PiDrive 314GB je príkladom praktického výsledku práce WDLabs.“