Disney+ sa inšpiroval Netflixom a zakáže zdieľanie jedného účtu medzi viacerými domácnosťami.

Zdieľanie účtov medzi domácnosťami bolo ešte donedávna bežnou praktikou používateľov. Ekonomickejším spôsobom totiž bolo predplatiť si najdrahší plán a potom ho rozpočítať medzi viaceré osoby než keby si každá osoba mala predplatiť jednotlivý plán. Túto praktiku len nedávno zakázala prvá streamovacia služba, ktorou bol Netflix. Po vzore Netflixu však zakáže zdieľanie jedného účtu aj ďalšia služba, teda Disney+.

Portál androidauthority.com informuje o konkrétnom dátume, kedy začne Disney+ túto zmenu testovať. Rovnako vieme, v ktorej krajine sa začne s blokovaním zdieľania účtov, keďže Slovensko to zatiaľ nebude.

Disney+ ruší možnosť zdieľania jedného účtu medzi domácnosťami

Po tom, čo Netflix zakázal zdieľanie účtu medzi viacerými domácnosťami, prišli obavy, že sa ním inšpirujú aj ďalšie služby. Dlho to netrvalo a po Netflixe sa rovnakou cestou vydala aj ďalšia konkurenčná služba, ktorou je Disney+. Netflixu sa totiž tento krok zablokovania zdieľania jedného účtu osvedčil a počet predplatiteľov takmer okamžite narástol.

Disney+Zdroj: Disney
Disney+

Disney+ ide túto praktiku testovať v rámci Kanady, kde zakáže zdieľanie účtov už 1. novembra 2023. Od tohto dátumu sa bude môcť jeden účet využívať len v rámci jednej domácnosti. Ak by ste teda chceli zdieľať jeden účet so svojou rodinou s ktorou nežijete v jednej domácnosti, tak by to už nebolo možné. Predplatitelia streamovacej služby boli o zmene informovaní prostredníctvom e-mailu.

Podmienky tejto zmeny zatiaľ nie sú známe

Keď so zákazom zdieľania účtov medzi domácnosťami prišiel Netflix, umožnil používateľom oddeliť si svoje profily a vytvoriť z nich samostatné účty. Tí tak vďaka tomu neprišli o svoju históriu sledovania či o zoznamy filmov a seriálov na neskoršie sledovanie. Disney+ zatiaľ neinformoval o tom, ako bude postupovať a či s rovnakou možnosťou príde tiež.

Zmena sa zatiaľ nebude týkať Slovenska, no nie je vylúčené, že v najbližších mesiacoch Disney+ zakáže zdieľanie účtov aj tu. Testovanie v Kanade má priniesť prvé výsledky a preukázať, či sa službe takáto praktika vyplatí.

Zdroj: androidauthority.com

Prečítajte si aj:

Značky:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.