Disney+ by mohlo byť ďalšou platformou, ktorá by vytvorila niečo ako televíznu stanicu.

Viaceré streamovacie služby dnes rozširujú svoje portfólio o tzv. FAST. Označenie FAST vychádza z anglického Free Ad-supported streaming television, teda ide o streamovaciu stanicu, ktorá je dostupná používateľom zadarmo. Takáto stanica je stále dostupná na internete a podobá sa na štandardné televízne stanice. Program v nej beží automaticky a sledujúci si nemôžu vybrať, čo by práve na nej chceli pozerať. Toto je hlavný rozdiel medzi FAST a štandardnou streamovacou službou.

Služby ako Roku, Pluto TV či Tubi už tento štýl streamovania obsahu pripustili. Podobným štýlom však funguje aj Prime Video Channels od Amazonu, pričom s ich konceptom sa v minulosti pohrával aj Netflix. Teraz však myšlienku vytvorenia stanice s ich obsahom zvažuje platforma Disney+.

Disney+ zvažuje streamovanie zadarmo v rámci stanice

Streamovacia služba Disney+ je bohatá na obsah pre deti, mladých aj dospelých. Na svoje si taktiež prídu milovníci dokumentov či známych sérií ako je Star Wars či filmy a seriály zo štúdia Marvelu. Práve na tento obsah sa má sústrediť známa služba, pričom filmy a seriály zo série Star Wars či štúdia Marvel by prezentovala v rámci vlastnej stanice. Sledujúci by nemali na výber, aký obsah by si práve pozreli. Služba by jednoducho ponúkla film či seriál v danom čase, rovnako ako aj známe televízne stanice.

Zatiaľ nie je známe, kedy by služba Disney+ mala prísť s novinkou v podobe vlastnej stanice. Ak by sa však do práce na takejto novinke chcela pustiť plnohodnotne, potrebovala by na to pravdepodobne väčší počet pracovníkov. Zatiaľ sa tak zdá, že plány na vytvorenie vlastnej stanice sú zatiaľ v štádiu zvažovania.

Pre Disney+ by však šlo o strategický krok, pretože by platforma ponúkla sledujúcim o niečo viac. Obsah by bol k dispozícii zadarmo, čím by k sebe určite prilákala pozornosť a väčší počet predplatiteľov. Zároveň by však mohla zarábať aj na reklamách, ktoré by sa nachádzali medzi programom.

Zdroj: androidauthority.com

Prečítajte si aj:

Značky:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.