Na slovenský trh prišla ďalšia novinka z nového modelového radu SONY.

Privítajte Sony Xperia XA. Ide o najnižší model z nového radu X, avšak dizajnovo je najvydarenejší. Telefón je zameraný najmä na mladých ľudí a jeho cena na Slovensku je zaujímavá.

Sony nezostalo nič dlžné svojej povesti a aj napriek tomu, že ide o cenovo najnižší model z radu X, Sony Xperia XA je vybavená veľmi dobre. Procesor je v tomto prípade osemjadrový MediaTek MT6755, sekunduje mu 2 GB RAM a 16 GB pamäťového priestoru. Batéria má kapacitu 2300 mAh, a tak aj tu môžete počítať s 2-dňovou výdržou na batériu. Zadná kamera má hybridné prediktívne zaostrovanie a rozlíšenie je 13 MPx. Predná kamera má rozlíšenie 8 MPx. Fotografovať môžete aj pri nízkej úrovni svetla a výsledné fotografie budú vo veľmi dobrej kvalite aj z prednej kamery. Xperia XA podporuje microSD kartu až do veľkosti 200 GB.

Pri našom teste sa nám tento model páčil najviac z celého nového modelového radu. Je to najmä vďaka tzv. nekončiacemu sa displeju, ktorý je umiestnený po celej šírke telefónu a na okrajoch je zaoblený, čo pripomína padajúci vodopád. Displej má veľkosť 5 palcov a telefón je celkovo veľmi príjemný do ruky. Jeho hrúbka je len 7,9 mm a hmotnosť 137,5 g.

Telefón sa bude predávať v štyroch farebných prevedeniach – biela, grafitová, limetkovo-zlatá a ružovo-zlatá. Tak ako u všetkých modelov tohto radu, Sony prináša aj špeciálne zladené obaly.

Cena: 329 EUR

Ashampoo_Snap_2016.08.05_14h41m54s_001_nowat

Tento článok vyšiel aj v tlačenom júnovom vydaní TOUCHIT č. 5/2016, preto sa niektoré skutočnosti uvedené v článku, môžu odlišovať oproti aktuálnemu dátumu publikovania.

Značky:

Xénia Rybáková

Xénia Rybáková
Zaujíma ma všetko čo je smart, či inteligentné. V domácnosti, na ruke, či v ruke, ale aj nové technológie na kolesách.