Toto je dron pre náročných používateľov.

Spoločnosť DJI predstavila nový dron DJI Mavic 3 Pro, ktorý patrí k najlepšie vybaveným, aké má v ponuke. Ako prvý dron výrobcu má až tri kamery. Hlavná má 20 Mpx snímač, stredná 48 Mpx s trojnásobným zoomom a tretím je 12 Mpx teleobjektív s až sedemnásobným priblížením.

Hlavná kamera umožní snímať 5,1K video pri 50 snímkach za sekundu, alebo 4K pri 120 snímkach za sekundu (fps). Stredný fotoaparát má možnosť natáčať 4K/60 fps, rovnako aj teleobjektív.

DJI uvádza, že Mavic 3 Pro dokáže na jedno nabitie letieť 43 minút, čo je o tri minúty menej ako u predchodcu Mavic 3, ktorý bol predstavený pred zhruba rokom a pol. Pri reálnom používaní to ale bude podstatne menej, zrejme okolo polhodiny, pretože údaj výrobcu sa vzťahuje na let bez využitia technológie APAS 5.0 na vyhýbanie sa prekážkam a rovnako aj bez natáčania videa.

DJI Mavic 3 ProZdroj: DJI.com

Video má byť tento dron schopný prenášať na vzdialenosť 8 kilometrov (v USA až 15 km), ale keďže zákony mnohých krajín vyžadujú priamy očný kontakt operátora s dronom, ide len o teoreticky dosiahnuteľnú vzdialenosť. Keďže je nový Mavic 3 Pro aj o niečo ťažší ako doterajšia generácia, radí sa už do triedy C2, čo znamená, že musí lietať vo vzdialenosti najmenej 50 metrov od ľudí. Vďaka dobrým možnostiam priblíženia by to ale nemal byť problém.

DJI Mavic 3 Pro sa dá už teraz objednať na stránke výrobcu, dodávky sa začnú v máji. Rovnako ako predchádzajúce verzie, aj Mavic Pro 3 sa dodáva v rôznych baleniach vrátane Fly More Combo s bohatou výbavou, ktoré stojí 2799 eur. Dron sa dá kúpiť aj v základnom balení s ovládačom za 2099 eur, čo je niečo viac ako stál Mavic 3.

Pripomeňme, že DJI má tri základné modelové rady. Najnižším, určeným pre začiatočníkov a nenáročných používateľov je Mini. Stredná trieda sa nazýva Air a najvyššia Mavic, na čelo ktorej sa zaradil práve Mavic 3 Pro.

DJI Mavic 3 ProZdroj: DJI.com


Zdroj: DJI.com, TheVerge.com

Prečítajte si tiež:

Značky:

Branislav Caban

Branislav Caban
Okrem technologických tém sa snažím prinášať aj tie so spravodajským nádychom a rôzne zaujímavosti. Moja e-mailová adresa je bcaban@touchit.sk.