Spoločnosť DJI pred pár dňami predstavila extra kompaktný, no zároveň slušne vybavený dron s označením DJI Mini 2.

Ide o nástupcu minuloročného modelu Mini, ktorý si získal množstvo používateľov. Táto séria sa vyznačuje najmä kompaktnými rozmermi a hmotnosťou, ktorá je veľmi dôležitá, lebo s týmto dronom môže lietať (takmer) ktokoľvek, aj bez licencie a iných povolení.

DJI Mini 2

DJI Mini 2

DJI Mini 2 je skutočné mini „lietadielko“, ktoré má hmotnosť iba 249 gramov, vďaka čomu ho môžete mať takmer vždy poruke. Veľkou novinkou v tejto kategórii je podpora prenosovej technológie OcuSync 2.0, vďaka ktorej je zaistené stabilné a spoľahlivé spojenie medzi diaľkovým ovládačom a dronom aj na väčšie vzdialenosti. 2-frekvenčná technológia automaticky prepína medzi jednotlivými kanálmi a zamedzuje tak prípadnému rušeniu signálu. DJI Mini 2 má maximálny prenosový dosah 6 km (v Európe), čo je až 200 % nárast dosahu v porovnaní s pôvodným Mavic Mini.

To stále nie je všetko! Vylepšené motory poskytujú až 31 minút letu (inteligentná batéria má kapacitu 2250 mAh), rýchlejšiu akceleráciu a rýchlosť spolu so schopnosťou odolávať vetru až do rýchlosti 38 km/h. Veľmi dôležitou súčasťou je samotný 1/2,3 palcový snímač s rozlíšením 12 Mpx, ktorý dokáže nahrávať video v 4K/30fps rozlíšení s dátovým tokom 100 Mbps. Okrem toho poteší aj možnosť tvorby fotografií v RAW formáte, čo znamená viac detailov v postprodukcii. Áno, prepracovaná 3-osá stabilizácia je stále štandardom a v tomto prípade ju dopĺňa aj softvér, aby boli vaše zábery vždy dokonalé.

DJI nie je lídrom v tejto oblasti len tak náhodou, na vrchol sa dostala táto spoločnosť aj vďaka pokročilej bezpečnosti, ktorou disponuje aj tento model. Okrem základných pozičných modulov (GPS a pod.) sú k dispozícii aj rôzne senzory, ktoré v reálnom čase snímajú okolie a nedovolia vám s dronom naraziť. Samozrejme, vždy treba dbať na maximálnu bezpečnosť, ani toto zariadenie nie je úplne „blbuvzdorné“.

Všetky novšie DJI drony ponúkajú množstvo režimov lietania, ktoré nechýbajú ani tomuto mini miláčikovi. Vďaka QuickShots môžete zdieľať živé videá priamo na sociálne siete alebo si natočiť parádne predprogramované zábery (Dronie, Helix, Rocket, Circle, Boomerang).

Na záver dodajme, že dron DJI Mini 2 je možné ovládať prostredníctvom dodávaného ovládača s vloženým smartfónom a aplikáciou DJI Fly alebo iba cez smartfón s aplikáciou. V ponuke budú dve verzie balenia – základ (450 eur) a rozšírený balík s 3 batériami (+ iným príslušenstvom = 599 eur). Veríme, že aj tento model sa čoskoro objaví v redakcii na test, aby sme ho preverili v reálnych podmienkach.

Zdroj: DJI

Prečítajte si aj:

DJI Pocket 2 oficiálne: Prináša kvalitnejší senzor, optiku aj zvuk

Značky:

Miroslav Illéš

Miroslav Illéš
OUTDOOR | PRÍRODA | AUTOMOBILY | TECHNOLÓGIE