DJI predstavilo svoju novú akčnú kameru v rovnaký deň a len s hodinovým rozdielom v porovnaní s oficiálnym uvedením GoPro Hero 11.

Základnom novej kamery nazvanej Osmo Action 3 je 12 Mpix 1/1,7‘ palcový snímač s ultraširokým objektívom, ktorý sníma zorné pole v rozsahu 155 stupňov. Rozlíšenie videa a počet snímkov za sekundu (fps) sa oproti predchádzajúcej generácii nezmenili. Kamera tak dokáže nahrávať 4K video pri 120 fps vo formáte 16:9, respektíve pri 60 fps vo formáte 4:3. Full HD rozlíšenie zvládne Osmo Action 3 snímať pri 240 fps vo formáte 16:9.

Vylepšená ale bola elektronická stabilizácia videa RockSteady 3.0, ktorá je alternatívou k HyperSmooth u GoPro a funguje až do rozlíšenia 4K/120 fps. Eliminovať má chvenie vo všetkých smeroch. Ďalšia funkcia HorizonSteady udrží horizont vo vodorovnej polohe aj pri otáčaní kamery o 360 stupňov, avšak obmedzená je len na 2,7K so 60 fps. Novým je režim HorizonBalancing, ktorý dokáže vyrovnávať náklon do 45 stupňov a pracuje do 4K/60 fps.

Čo sa týka displejov, zadný zobrazovací panel bol zväčšený z 1,76 na 2,25 palca. Menší 1,4-palcový displej na prednej strane je po novom dotykový. Oba sú chránené sklom Gorilla Glass a mali by vydržať pád z výšky 1,5 metra. Zároveň majú špeciálny povlak, vďaka ktorému je ich možné používať aj pod vodou. O zvuk sa stará trojica mikrofónov, ale je možné pripojiť aj externé pomocou adaptéra z USB-C na 3,5 mm jack konektor.

Zdroj: DJI.com

Zaujímavosťou je batéria, ktorá by podľa výrobcu mala zvládnuť prevádzku v teplotách od -20 do 45 stupňov Celzia. U konkurenčnej GoPro sa sa takéto odolnejšie batérie museli kupovať samostatne. Jej kapacita je 1770 mAh a nechýba podpora rýchleho nabíjania, vďaka ktorej by batéria v DJI Osmo Action 3 mala byť nabitá z nuly na 80 percent za 18 minút a zvyšných 20 percent zvládne za ďalších 32 minút.

Telo kamery má základný tvar na štýl GoPro, ktorý sa v tomto segmente stal štandardom (hoci napríklad Sony skúšalo iný tvar tela). Osmo Action 3 je vodotesná do hĺbky 16 metrov, ak by ju chcel niekto ponárať hlbšie, je možnosť prikúpiť špeciálne puzdro.

Kamera je už v predaji na stránke výrobcu za 359 eur, prípadne v Combo balení za 459 eur. To obsahuje dve batérie, obal na náhradnú batériu a 1,5 metrovú predlžovaciu tyč.

Zdroj: DJI.com

Prečítajte si aj:

Branislav Caban

Branislav Caban
Okrem technologických tém sa snažím prinášať aj tie so spravodajským nádychom a rôzne zaujímavosti. Moja e-mailová adresa je bcaban@touchit.sk.