Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Letným výletom po Slovensku i za jeho hrancami nie je zďaleka koniec. Aj na konci leta si môžete naplno vychutnať dobrodružné výlety autom. Prezradíme vám, s ktorým autom a výbavou si jazdu užijete ešte viac.

So správnym autom je aj samotná cesta cieľom

Pravdou je, že aj so starým trabantom by ste mohli docestovať na dovolenku do Bulharska. Ale nebolo by to pre vodiča a cestujúcich skôr utrpenie ako pôžitok z dlhej cesty autom. Ak viete, že v aute strávite veľa času, a budete ním chodiť na dlhé cesty, stojí za to staviť na tieto typy automobilov.

Športovo-úžitkové vozidlo tzv. SUV

Autá typu SUV sú v posledných rokoch jednou z najpopulárnejších kategórií áut na predaj. Spĺňajú niekoľko charakteristík:

  • priestrannosť,
  • bezpečnosť,
  • hoci ide predovšetkým o cestné vozidlo, dokáže si poradiť aj s horskými alebo lesnými cestami.

Minivany

Jasnou výhodou minivanov je ich veľkosť a s tým spojený počet sedadiel. K dispozícii sú menšie aj väčšie autá od 7 do 9 miest. Ani veľká rodina sa nebude sťažovať na nedostatok miesta a môžete vyraziť na cestu bez akýchkoľvek kompromisov.

Crossovery

Vďaka veľkorysému priestoru v interiéri auta a aj kufri nie je problém s crossoverom žiadna dlhá cesta. Hlavný rozdiel medzi crossoverom a SUV je v ich schopnosti prekonať ťažký terén. Ak sa chystáte na super dobrodružný výlet, potom vás crossover nesklame.

Dokážu sa vyrovnať s horskými cestami, bahnitými korytami riek a dokonca aj s púštnymi dunami. Venujte však pozornosť jeho spotrebe, a tomu, či skutočne využijete jeho terénne vlastnosti. Ojazdené autá z kategórie crossoverov nájdete už od 10 do 20 tisíc eur.

Cestovateľské vychytávky

Urobte si z dlhej cesty zážitok a obklopte sa vybavením, ktoré poteší vás a vašich spolucestujúcich. Na dlhé časti i na krátke cesty sa vám bude hodiť:

  • Kvalitný držiak mobilu alebo navigácie.
  • Organizér na zadnú časť sedadla, aby hračky, deka či občerstvenie mali svoje miesto.
  • Krčná alebo bedrová opierka. Veď pohodlie je na prvom mieste.
  • Tablet s držiakom, s ktorým sa deti už nebudú pýtať: „Už tam budeme?“
  • Púzdro na bezpečnostný pás, aby vás nič netlačilo.
  • Nabíjačka do auta pre dva telefóny alebo rýchlo nabíjačka, aby ste sa nemuseli hádať o kábel.
  • Chladiaca taška pre vždy vychladené a čerstvé občerstvenie a nápoje na posilnenie na cestách.

Tip: Nechcete minúť celú svoju výplatu na extra výbavu? Preskúmajte ponuku online bazárov, kde okrem áut nájdete aj množstvo praktického príslušenstva. Navyše oveľa lacnejšie.

Značky: