Podľa posledných štatistík každý tretí Slovák pracuje z domova.

Paradoxne práve kríza koronavírusu donútila firmy, aby začali byť efektívne pri práci na diaľku a dokonca mnohé z nich pochopili, že „home office“ nie je žiaden benefit chrumkavých startupov, ale bežná záležitosť nadchádzajúcej éry.

Ako sa však bezpečne pripojiť do firemného prostredia z home officu? Administrátori IT prostredí majú hlavu v smútku, pretože netušia, ako sa používateľ pripája do internetu, aký smerovač používa, či na pracovníka na home office niekto nečíha. A práve preto je téma VPN (Virtual Private Network) čoraz dôležitejšia.

Prvoradá je bezpečnosť

Potrebovali by ste aj vy ako zamestnávateľ mať istotu, že sa vaši zamestnanci (či je to maličká firma s pár zamestnancami alebo slušné veľká firma) pripájajú bezpečne? No nemáte čas a energiu, najmä v tomto krízovom období, na implementáciu nových technológií? V skratke to funguje veľmi jednoducho – nech je používateľ pripojený akokoľvek (Wi-Fi, mobilný hotspot, doma či na záhrade), špecializovaným softvérom sa vytvorí šifrované pripojenie medzi používateľom pracujúcim na home office a vašou firmou, takže sa z pohľadu infraštruktúry VPN pripojenia tvári, akoby ste ako používateľ sedeli fyzicky v kancelárii. Dokonca aj z pohľadu IP adresy „vyzeráte“, že sa pripájate fyzicky z práce a nie ste pripojení napríklad z iného okresu 🙂 Šifrované pripojenie znamená, že nikto „po ceste“ nemôže žiadnu komunikáciu odchytávať či odpočúvať. Teda môže, ale šifrované dáta nemáte šancu rozlúsknuť.

Ako teda želaný stav bezpečnosti dosiahnuť?

V rámci NAS zariadení Synology nájdete aj balíček VPN Plus, ktorý premení router (smerovač) Synology Router na pokročilý VPN server a ponúka pritom ľahkú konfiguráciu, bezpečný prístup a bezproblémové pripojenie. Pre ľudí pracujúcich na diaľku tak môžete ľahko vytvoriť virtuálnu kanceláriu, ktorá sa prispôsobí ich flexibilným rozvrhom a pracovnému štýlu. A najmä, vždy budú pripojení bezpečne – pre používateľa je k dispozícii intuitívna služba WebVPN, ktorá nevyžaduje nainštalovaného klienta na zariadení (čo často mnohých používateľov rozčuľuje) a umožňuje jednoduchý a zabezpečený prístup k webovým aplikáciám cez bežný prehliadač.

Máte nainštalovaný softvér výhradne v práci a nemôžete si ho zobrať domov so sebou? Máte zdieľané dáta vo firemných adresároch a nemáte k nim z domu prístup? Nedovolí vám zamestnávateľ z akéhokoľvek dôvodu pracovať mimo kancelárie? Vďaka zabezpečenému pripojeniu v kombinácii so vzdialenou plochou so samoobslužným hostovaním to nie je problém, môžete pracovať na vašom pracovnom počítači aj keď ste fyzicky doma.

Teraz celé VPN riešenie bezplatne!

V reakcii na prebiehajúcu pandémiu COVID-19 sa rozhodla firma Synology sprístupniť svoje VPN riešenie pre firmy bezplatne. Existujúci i noví vlastníci bezdrôtových smerovačov RT1900ac, RT2600ac a MR2200ac od Synology budú mať možnosť zakúpiť licencie VPN Plus, Client VPN Access a Site-to-Site VPN2 bez poplatkov. Už od 6.4. je možné získať bezplatné licencie Synology VPN Plus platné až do 30. septembra 2020! A tie ani po uplynutí dátumu 30.9. nevypršia, ale ostanú vám nastálo. ZADARMO.

Ďalšie pozitíva pre IT administrátorov

Ste firma s vlastným administrátorom? Tak s týmito technológiami môžete ľahko modernizovať a zefektívňovať vaše IT už dnes:

  • Digitálne pracovisko
    • Súborový server
    • Zdieľanie súborov a spolupráce
    • MailServer
  • Základ úložiska
    • Úložisko pre virtualizáciu
    • Zálohovanie dát a neustála IT prevádzka firmy
  • Sieť a zabezpečenie
    • Zabezpečenie Wi-Fi a siete
    • Video dohľad

Takže, ešte stále máte obavu, či budete vedieť pracovať plnohodnotne ako firma aj z domu? Budete! 🙂

Značky: