Nové emoji sú súčasťou Unicode 15.1 a prichádzajú nielen do WhatsAppu.

Pri posielaní správ často nejde len o klasický text. Dnešné aplikácie umožňujúce textovú komunikáciu totiž ponúkajú aj bohaté možnosti ako si komunikáciu ozvláštniť. Ide napríklad o emoji, nálepky či GIFy, s ktorými sa stretávame na dennej báze. Systém emoji pritom zastrešuje štandard Unicode, ktorý zjednocuje systém týchto znakov v rámci rôznych platforiem. Poslednou verziou tohto štandardu je Unicode 15.1, ktorý ponúka viaceré nové emotikony.

Tie teraz prichádzajú aj do platformy WhatsApp, kde ich už postupne môžete využívať. Do WhatsAppu tak prichádza celkovo šesť nových emoji, vďaka ktorým môžete svoju komunikáciu mierne okoreniť a vyjadriť tak svoje pocity prostredníctvom jednoduchého znaku. A o ktoré ide si prezradíme v našom článku.

WhatsApp prichádza s novými emoji

Komunikácia v správach obohatená o emoji pôsobí menej formálne a uvoľnenejšie, na tom sa pravdepodobne zhodneme všetci. Výber emotikonov, ktoré môžete pri komunikácii využívať, je už teraz dostatočne bohatý. S novým štandardom Unicode 15.1 však prichádzajú nové symboly aj do WhatsAppu, kde si celkovo môžete užiť až šesť nových prostriedkov obohatenia komunikácie. Ráta sa medzi ne napríklad roztrhnutá reťaz, limeta, hríb, fénix či dve emoji, ktoré pohybujú hlavou na znak súhlasu či nesúhlasu.

Nové emoji vo WhatsAppeZdroj: wabetainfo.com
Nové emoji vo WhatsAppe

Tieto emoji však nie sú exkluzivitou len pre službu WhatsApp. S rovnakými emoji prišla aj posledná aktualizácia smartfónov od spoločnosti Apple. Prišiel s nimi totiž aj systém iOS vo verzii 17.4, ktorý sa tak adaptoval na poslednú verziu štandardu Unicode.

Ak vo svojom smartfóne, resp. aplikácii WhatsApp, nové emoji ešte neregistrujete, nezúfajte. S najväčšou pravdepodobnosťou totiž prídu v najbližších dňoch. WhatsApp svoje nové funkcie vypúšťa postupne a očakáva sa, že nové symboly komunikácie prídu v týchto dňoch medzi všetkých používateľov tejto platformy.

Zdroj: wabetainfo.com, andro4all.com

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.