Žijeme vo veľmi zvláštnej dobe. Stačí si pustiť rádio či televíziu a odvšadiaľ len samé negatíva. Pandémia, hádky vo vláde či prírodné katastrofy v správach striedajú seriály a filmy plné násilia.

PC hry sú plné zlovestných nepriateľov. Všetko toto nakoniec rezonuje v konverzáciách medzi kamarátmi, známymi, obchodnými partnermi, či tými najbližšími. Ak si dobre spomínam, tak toto sa síce deje už dlhú dobu, ale mám pocit, že posledných pár rokov tých zlých správ pribúda ešte viac.

Náš svet je pritom plný možností a stále sme to my ľudia, ktorí vieme komunikovať na akékoľvek témy. Preto by bola škoda sa obmedziť len na tie negatívne. Pátral som, prečo to tak je a spomenul som si, že raz mi niekto povedal, že ľudí viac zaujíma zlo a nešťastie iných ako pozitívne správy. Asi to tak bude a mnoho ľudí sa nechá strhnúť vírom negatívnych informácií. Aj na sebe som sám zistil, že je to pomerne jednoduché. Prečo toto všetko píšem? Myslím si, že nastal vhodný čas na to, aby sme sa zamerali najmä v týchto „neštandardných“ časoch na niečo pozitívne. Na to, čo nám robí radosť a čo vyčaruje úsmev na tvári.

Myslím si, že zo spoločnosti sa vytratila TOLERANCIA a REŠPEKT, a preto chcem apelovať na všetkých, aby sme nachvíľu zastali!

Zastaňme a skúsme sa nadýchnuť a zamyslieť nad tým, či nájdeme aj iné témy ako tie, ktoré momentálne hýbu svetom a valia sa na nás z každého rohu. Zamyslime sa nad tým, či aj v tejto dobe vieme nájsť veci, z ktorých sa dokážeme tešiť. A hlavne TEŠME sa z toho, že sme zdraví, že máme okolo seba rodinu, deti s úsmevom doma, či vonku v parku, veselých kamarátov, s ktorými nám je dobre. Tak isto aj v práci nájdime pozitíva, kvôli ktorým vstaneme ráno s úsmevom.

Rešpektujme a tolerujme sa navzájom, pretože každý je unikátny a keby sme boli všetci rovnakí, tak, ruku na srdce, bola by to tu pekná nuda… 🙂

Značky: