Podľa analytikov je to nepravdepodobné.

Apple tento rok predstavil tri nové iPhony. Modely iPhone 8 a 8 Plus ponúkajú zaužívaný dizajn so snímačom odtlačkov prstov v tlačidle Domov. iPhone X má bezrámikový displej a nakoľko jeho obrazovka pokrýva celú prednú stranu, snímač odtlačkov prstov neobsahuje. Dôvodom môže byť aj fakt, že aktuálne neexistuje technológia, ktorá by umožnila zakomponovať snímač odtlačkov prstov priamo do displeja. Takáto technológia má prísť budúce leto a ako prvý telefón ju má ponúknuť Samsung Galaxy Note9.

Podľa analytikov je však nepravdepodobné, že ju prinesie aj iPhone. Ming-Chi Kuo, ktorého odhady sa už viackrát potvrdili, tvrdí, že Apple sa rozhodol dať snímačom odtlačkov prstov zbohom a do budúcnosti plánuje rozvíjať iba technológiu rozpoznávania tváre s názvom Face ID. V praxi by to malo znamenať, že všetky ďalšie iPhony budú podporovať iba technológiu Face ID a Touch ID už nie.

V súvislosti s týmito informáciami nie je teda prekvapením, že sa už objavujú správy o zakomponovaní Face ID do ďalšej generácie iPadu Pro. Apple chce tiež profitovať zo schopnosti prednej TrueDepth kamery snímať svoje okolie v 3D, čo okrem rozpoznávania tváre využívajú aj animovaní smajlíci, funkcia Animoji. Zároveň je táto technológia výborným spôsobom, ako sa opäť odlíšiť od zvyšku trhu.

Prečítajte si aj:

iPhone X: Predná TrueDepth kamera predbehla o 2,5 roka akúkoľvek konkurenciu

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit