TrueDepth kamera je novinka, ktorá umožňuje vytvoriť výborné selfie fotografie, animované emoji či odomknúť smartfón pomocou Face ID.

Posledná správa spoločnosti KGI odhaduje pokles dodávok iPhonu X ešte v tomto roku. Správa však zdôrazňuje ešte jeden zaujímavý fakt a to, že Apple vďaka svojej prednej kamere TrueDepth, ktorá je osadená v iPhone X, predbehol svoju konkurenciu možnože až o dva a pol roka. TrueDepth kamera je dôležitá pre odomknutie tvárou – Face ID či funkciu animovaných emoji, Animoji.

Pôvodná správa o dodávke iPhonov X hovorila až o 40 miliónoch kusoch ešte v priebehu tohto roka. Súčasný odhad je ale v rozmedzí 30 až 35 miliónov kusov. Tento odhad sa znížil po problémoch s výrobou a montážou TrueDepth kamery. Výhľad na nasledujúce roky je však stále pozitívny.

Viac ako pokročilá predná kamera, ktorá je nevyhnutná pre spoľahlivé odomykanie tvárou, nás zaujíma zadný fotoaparát iPhonu X. V jeho prípade však neočakávame, že bude až o 2,5 roka pred konkurenciou. Možnože bude vďaka duálnej optickej stabilizácii a lepšej svetelnosti teleobjektívu o niečo málo lepší v porovnaní s iPhonom 8 Plus, ktorý je zrovnateľný s fotoaparátom v Note8. A možno aj o niečo málo lepší, záleží od vašich preferencií – pozrite si porovnanie v našom veľkom fototeste.

Zdroj: 9TO5Mac

Prečítajte si aj:

Fototest Apple vs. Samsung: Veľké porovnanie fotoaparátov v iPhone 8, iPhone 8 Plus, Samsung Galaxy Note8 a Galaxy S8+

Značky: