V prvej vlne predaja by malo byť dostupných 2-3 miliónov kusov Apple iPhone X.

Je známe, že nový iPhone 8 veľa ľudí neláka. Zmena dizajnu a minimum hodnotných vylepšení nie sú dôvodom oželieť X-ko. To totiž predstavuje podstatne väčší evolučný skok.

Sami sme zvedaví, ako sa bude nový iPhone X predávať. Predobjednávky na nový model začnú 27. 10. 2017, no už teraz sa začína pochybovať o tom, či budú vo výrobe stíhať.

Podľa KGI Securities je nedostatok obvodových dosiek pre anténuširokouhlý fotoaparát a takisto je nedostatok dodávok infračerveného snímača na snímanie hĺbky obrazu.

Dôvodom je fakt, že nový iPhone prináša toľko detailných inovácií vo svojich komponentoch, že sú aj pre výrobcov a ich nastavené procesy úplne nové. A navyše keď ich aj vyrábali, nikdy to nebolo v masovom meradle.

Ming-Chi Kuo hovorí, že najväčšia prekážka pre iPhone X je výroba flexi dosky pre systém antén. Ide o potrebu dodržať špeciálne výrobné procesy, použiť tie správne materiály a splniť náročné testy kvality od Applu. Firma totiž predáva počas prvých dní predaja viac ako 10 miliónov kusov. Podľa odhadov hneď v prvej vete článku to bude znamenať vyšší dopyt ako ponuku. Ak sme na tretine možností, budú ľudia ochotní čakať na nový iPhone?

Je tu ale predpoklad, že po vychytaní múch pri výrobných procesoch výrobca budúci mesiac výrazne narastie a kusov bude v zásobe dostatok.

Prečítajte si aj:

VIDEO TOUCHIT: iPhone 8 neláka. Ľudia čakajú na iPhone X, lepšie sa predáva aj iPhone 7 (doplnené o video)

Zdroj: 9TO5Mac

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.